Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisii naţionale

Profesori şi universitari suceveni, pe lista specialiştilor selectaţi pentru elaborarea programelor şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

31 de profesori şi universitari suceveni au fost selectaţi în comisiile naţionale de specialitate care vor avea în grijă elaborarea şi aprobarea programelor şcolare.

După evaluarea şi selectarea candidaturilor propuse, lista specialiştilor eligibili a fost publicată miercuri, de Ministerul Educaţiei.

Cele 64 de comisii naţionale de specialitate pentru disciplinele din învăţământul preuniversitar au ca atribuţii analiza proiectelor programelor şcolare, avizarea proiectelor programelor pentru examenele naţionale, pentru concursul de ocupare a posturilor didactice, pentru obţinerea definitivării în învăţământ etc.

 

Lista sucevenilor din comisiile naţionale

Pe lista membrilor din Comisia naţională de specialitate pentru învăţământ preşcolar figurează insp. Daniela Răileanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava. Pentru disciplina limba şi literatura română, gimnaziu, se va implica prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), iar pentru limba şi literatura română, şcoli cu predare în limbile minorităţilor naţionale, Luminiţa Căşuneanu, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

Comisia naţională pentru limba franceză îl va avea secretar ştiinţific pe prof. dr. Constantin Tiron, de la IȘJ Suceava/Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, şi în calitate de membru pe conf. univ. dr. Simona Aida Manolache, de la USV.

În Comisia pentru spaniolă a fost selectată lector univ. dr. Cătălina Iuliana Pînzariu din cadrul Universităţii din Suceava, iar pentru grupul de lucru pentru limba rusă modernă au fost selectate Svetlana Florea - Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Aura Hapenciuc - Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Prof. dr. Marcel Porof, de la Colegiul "Nicu Gane" Fălticeni, şi Magdalena Grigoraş, de la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" Fălticeni, fac parte din Comisia naţională de specialitate pentru geografie – geologie, iar prof. drd. Daniel Vlad Georgie (IȘJ Suceava, Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava) a fost selectat în Comisia pentru Informatică.

Pentru disciplinele socio-umane se va implica Gabriel Hacman, de la Colegiul Naţional "Ștefan cel Mare" Suceava, iar pentru Comisia consiliere şi activităţi educative şcolare şi extraşcolare a fost selectată Tatiana Vîntur, de la Inspectoratul Școlar Suceava.

Din Comisia naţională pentru limba polonă maternă fac parte şase profesori din judeţ. Este vorba despre Cristina Albu - IȘJ Suceava, Maria Ostrovschi-Chahula şi Carmen Marculeac - Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” Soloneţu Nou, Anetta Buzuk - Colegiul „Al. cel Bun” Gura Humorului, Tomasz Kobuszewski - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Edwiga Molner - Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochene” Poiana Micului.  

Pentru Comisia de limbă ucraineană au fost declarate eligibile Lucia Mihoc -  IȘJ Suceava şi Anca Mariana Ştiubianu - Şcoala Gimnazială Bălcăuţi, iar pentru grupul de limba rusă maternă va lucra Valentina Nazarov, de la Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni.

La Educaţie tehnologică figurează Dumitru Gavril Ursulean, de la IȘJ Suceava, la Turism şi alimentaţie - Eugenia Trufin, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, la Chimie industrială şi materiale de construcţii - Tatiana Hladiuc, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, la Fabricarea produselor din lemn - Maria Pentilescu, de la IȘJ Suceava, în funcţia de secretar ştiinţific, iar la Protecţia Mediului - Niculina Ciosnar, de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" Suceava, Educaţie tehnologică – Marinela Mocanu (Școala Gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni), Agricultură, cultura plantelor - Angela Gașpar (Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni), Silvicultură - Cristian Cuciurean (Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc) și Ionela Apetroaie (Colegiul "Vasile Lovenscu" Fălticeni). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori şi universitari suceveni, pe lista specialiştilor selectaţi pentru elaborarea programelor şcolare.
 Vizualizări articol: 3521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Profesori şi universitari suceveni, pe lista specialiştilor selectaţi pentru elaborarea programelor şcolare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei