Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2016 - Anul XXI, nr. 244 (6357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă o mutare

Pacientul de 261 de kilograme a fost transferat la Centrul de îngrijiri din Vadu Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacientul supraponderal care nu a fost primit la Spitalul municipal Fălticeni, după ce a fost trimis cu bilet de internare de la Spitalul Judeţean Suceava, caz care a stârnit un scandal cu ecouri până la nivel de Minister al Sănătăţii, a ajuns, de ieri, la Centrul de Îngrijiri Paliative şi de Boli Cronice Vadu Moldovei. Oliver Postolachi a fost preluat, ieri, de la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat în ultimele zile, de o ambulanţă SMURD de capacitate mare, pentru transport victime multiple. Medicii de la Suceava au stabilit că pacientul nu are nici o afecţiune acută, este stabil şi nu mai are nevoie de îngrijiri într-un spital. Medicii i-au prescris un plan de tratament pe care pacientul trebuie să-l urmeze, pentru afecţiunile cronice pe care le are şi pentru a pierde din greutate.  Centrul de Îngrijiri Paliative şi de Boli Cronice Vadu Moldovei este o secţie exterioară a Spitalului Municipal Fălticeni.

La începutul lunii octombrie, Oliver Postolachi a ajuns mai întâi la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost evaluat şi internat timp de două zile. Medicul de la Spitalul Judeţean a constatat că bărbatul, cunoscut cu diagnosticele de obezitate morbidă şi ulcere varicoase, suferă şi de hernie ombilicală şi se impun tratamente cu pansamente locale. Medicul de la Spitalul Judeţean Suceava a scris un bilet de trimitere către Spitalul Municipal Fălticeni, în care a arătat că se impune internarea acestuia, pentru pansamente locale. Dacă în mod normal o astfel de problemă se poate rezolva la domiciliu, în cazul acestui pacient marea problemă este că nu se poate deplasa, din cauza greutăţii sale.

Ajuns la Spitalul Municipal Fălticeni, Oliver Postolachi a avut însă parte de surpriza neplăcută de a nu fi internat. Acestuia i s-a spus că afecţiunea sa nu necesită internarea şi i s-a recomandat, inclusiv în scris, tratament la domiciliu. Bărbatul a stat ore în şir afară, în frig, până când ziariştii anunţaţi despre acest caz au sunat la 112. După scandalul iscat la nivel naţional, atât medicii de la Suceava cât şi cei de la Fălticeni au vorbit de o eroare de comunicare şi au admis că în acest caz s-a greşit.

Pacientul a fost internat la spitalul din Fălticeni, după care a revenit la Spitalul Judeţean Suceava. De aici, ieri, a urmat transferul la Centrul de Îngrijiri de la Vadu Moldovei.

Pe de altă parte, cazul acestui pacient este şi unul social. Bărbatul ajuns la o greutate la care are nevoie de o persoană care să-l îngrijească are un venit de doar 142 de lei şi locuia singur într-un apartament dintr-un bloc din Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientul de 261 de kilograme a fost transferat la Centrul de îngrijiri din Vadu Moldovei.
 Vizualizări articol: 3141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pacientul de 261 de kilograme a fost transferat la Centrul de îngrijiri din Vadu Moldovei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei