Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2016 - Anul XXI, nr. 244 (6357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Revendicări

Profesori suceveni vor picheta astăzi sediul Ministerului Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadre didactice din Suceava, alături de colegii lor din judeţele Buzău, Iaşi, Vaslui, Dâmboviţa, Vrancea, Mehedinţi, Gorj, Călăraşi, Argeş şi Bacău, vor picheta astăzi sediul Ministerului Educaţiei, între orele 11.00 – 14.00. Cei aproximativ 100 de profesori ies în stradă pentru a cere plata dobânzilor aferente drepturilor salariale din perioada 2008 – 2011.

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), prof. Giani Leonte, a explicat că ”după întâlnirea delegaţiei Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cu Ministerul Educaţiei din data de 29 septembrie, situaţia punerii în executare a hotărârilor judecătoreşti definitive cu privire la plata dobânzilor aferente drepturilor salariale din 2008 – 2011 nu s-a rezolvat”. Leonte a mai arătat că la această întâlnire Ministerul Educaţiei a promis că va discuta cu premierul şi ministrul de Finanţe, însă nu a comunicat nici un răspuns până în prezent. Dobânzilear trebui achitate de statul român din cauza faptului că a eşalonat plata unor sume din sentinţe judecătoreşti privind diferenţe salariale rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 şi a Legii 330/2009.

”Din acest motiv sindicatele afiliate la FSLI din 11 judeţe vor picheta Ministerul Educaţiei”, a specificat Giani Leonte.

 

Profesorii vor plata dobânzilor corespunzătoare sentinţelor afectate de eşalonare

Reamintim că în 2011 Guvernul a hotărât eşalonarea plăţii sumelor din sentinţele judecătoreşti, astfel că angajaţii din învăţământ care au câştigat procese au fost puşi în situaţia de a aştepta mai mulţi ani pentru a-şi primi drepturile salariale.

Plata restanţelor salariale s-a făcut către profesori eşalonat, pe parcursul mai multor ani.

”Este vorba despre o serie de măriri salariale de care angajaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze de ani buni şi pe care dascălii le-au câştigat în instanţă, obţinând hotărâri judecătoreşti definitive”, spun sindicaliştii.

După acordarea datoriilor, profesorii cer plata dobânzilor provenite din eşalonarea acestor drepturi salariale, sumele pe care beneficiarii trebuie să le primească pornind de la câteva sute de lei şi ajungând la 2.500, 3.000 de lei.

„Angajaţii din învăţământ au câştigat în instanţă plata dobânzilor legale corespunzătoare sentinţelor afectate de eşalonare. Prin urmare, Guvernul va trebui să aloce sume mai mari, fiind obligat să plătească pe lângă sumele de pe urma sentinţelor şi dobânzile legale corespunzătoare, precum şi actualizarea lor cu indicii de inflaţie”, au transmis sindicaliştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori suceveni vor picheta astăzi sediul Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori suceveni vor picheta astăzi sediul Ministerului Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei