Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2016 - Anul XXI, nr. 244 (6357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Distrugeri nejustificate

Cel mai modern teren de sport din Suceava, vandalizat la doar o lună de la inaugurare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nesimțirea, prostia şi teribilismul şi-au pus deja amprenta pe cel mai modern teren de sport dat în folosință în municipiul Suceava, cu numai o lună în urmă.

Terenul de sport polivalent, cu suprafață elastică şi nocturnă, de lângă Școala Gimnazială nr. 8, din cartierul George Enescu, a fost inaugurat odată cu începerea anului şcolar, accesul fiind liber nu doar pentru locuitorii acestui cartier, ci şi pentru cei din alte zone.

Numai că libertatea de utilizare a facilităților sportive puse la dispoziție a fost greşit interpretată de unii, care, în loc să se folosească de acestea şi să le lase şi altora, să se bucure de ele, au distrus tot ce le-a ieşit în cale.

Aşa se face că nici unul din coşurile de baschet nu mai este funcțional, la unul fiind rupt inelul cu tot cu plasă, iar celălalt fiind îndoit, de nu mai poate fi utilizat.

Efortul distructiv al altora s-a concentrat pe scaunele tribunei, o parte din ele fiind arse, sparte, iar altele smulse cu totul.

Ca să pună capac la toate, camera video care ar fi trebuit să filmeze făptaşii a fost îndoită, încât, chiar dacă este funcțională, prin ea se vede doar o mică zonă, de la baza stâlpului.

Nu poate fi ignorată nici mizeria din jur, peste tot fiind aruncate chiştoace, pachete de țigări şi sticle de plastic, chiar de în imediata apropiere se află atât coşuri de gunoi, cât şi buncărele care deservesc blocurile din jur.

„Acesta este primul teren de sport multifuncțional (fotbal, handbal, baschet, volei) cu suprafață de joc cauciucată dat în folosință. Este prevăzut cu nocturnă, supraveghere video, tribune şi grup sanitar. Dacă nu ştim să păstrăm ceea ce se face e păcat”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care şi-a exprimat mâhnirea că asemenea acte de vandalism se produc cu uşurință, după ce s-a trudit din greu pentru ca populația să aibă acces la baze sportive moderne, pentru încurajarea activităților sportive.

 

Acces video pe terenul de sport

Pentru a veni în sprijinul celor care vor să vadă dacă terenul de sport este liber sau ce activități sportive se desfăşoară acolo, sucevenii pot accesa direct de acasă, sau de pe mobil, camerele video montate pe terenul de sport.

„Avem o instalaţie de supraveghere formată din 3 camere video HDVCI – 2Mp şi 1 DVR cu hard disk de 500Gb cu rezoluţie full HD, montat în incinta şcolii. Pentru a accesa camerele din Internet Explorer se merge la adresa 188.27.236.169 şi se pune ca user: Teren, iar parolă 1234. Pentru smartphone se instaleaza vMEyeSuper şi se poate accesa şi a doua adresă: 188.27.236.169 Port: 34567 User: Teren, Password: 1234”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, care speră ca oamenii ce văd petrecându-se fapte antisociale să raporteze imediat la Poliție sau la Poliția Locală.

Deocamdată, numai pe una din camere se vede terenul de sport, cealaltă filmând spre pământ, unde a fost îndreptată de cei care i-au îndoit suportul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai modern teren de sport din Suceava, vandalizat la doar o lună de la inaugurare.
 Vizualizări articol: 6166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Cel mai modern teren de sport din Suceava, vandalizat la doar o lună de la inaugurare5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(18 oct 2016, 16:27:00
Rezolvarea e simpla. Identificarea gibonilor si recuperarea prejudiciului cauzat de actele de vandalism pe baza inregistrarilor video, ca inteleg ca obiectivul e supravegheat. Civilizatia se obtine cu masuri punitive drastice nu plangand ca o baba neputincioasa pe la colturi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei