Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2016 - Anul XXI, nr. 244 (6357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Probleme în trafic

Șoferi surprinşi de iarna din octombrie cu cauciucuri de vară la maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Episodul accentuat de iarnă din după-amiaza şi seara zilei de duminică, 16 octombrie, resimţit într-o bună parte din traficul din judeţul Suceava, i-a luat prin surprindere pe o parte dintre şoferi, care nu apucaseră încă să-şi schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

În jur de 150 de poliţişti au fost mobilizaţi în trafic, la nivel de judeţ, cei mai mulţi pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal.

Poliţiştii au avut ca misiune fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere, iar una din componentele importante în reducerea riscului de accidente a fost legată de cauciucurile de iarnă.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, prezent la acţiunile în trafic de duminică seară de pe DN 17, a declarat că, în medie, opt din zece şoferi aveau pneurile schimbate. Restul, care circulau la volanul unor maşini cu cauciucuri de vară, au fost avertizaţi că se pun în pericol pe ei şi îi pun în pericol şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

„Șoferii au primit avertismente scrise şi au fost sfătuiţi să nu mai plece la drum decât după ce îşi schimbă cauciucurile”, a declarat Epureanu, subliniind că această clemenţă a fost valabilă doar la prima ninsoare din acest an. Conform actualelor prevederi legale, maşinile trebuie să fie echipate cu pneuri de iarnă atunci când carosabilul este acoperit. Mulţi şoferi nu cunosc însă acest aspect şi aleg să-şi schimbe cauciucurile abia la începutul lunii noiembrie.

„Deşi căderile de zăpadă au fost importante, nu s-au înregistrat evenimente rutiere deosebite şi nici ambuteiaje majore, carosabilul fiind în condiţii bune de deplasare. Pentru a preveni evenimentele rutiere şi luând în calcul momentele în care şoferii ar fi nevoiţi să se oprească, am venit în ajutorul lor cu veste reflectorizante oferite gratuit, pentru a avea vizibilitate maximă în trafic”, a declarat Ionuţ Epureanu. 

Pe drumurile naţionale au intervenit utilaje de la Secţiile de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, care au împrăştiat material antiderapant şi au acţionat cu lamele din dotare.

Romeo Caciuc, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, a declarat că probleme mai mari au fost provocate doar de căderile de copaci pe carosabil, din cauza greutăţii zăpezii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferi surprinşi de iarna din octombrie cu cauciucuri de vară la maşini.
 Vizualizări articol: 4086 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Șoferi surprinşi de iarna din octombrie cu cauciucuri de vară la maşini5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei