Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2016 - Anul XXI, nr. 231 (6344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Bergamo

Bucovina va avea statut de invitat special pentru promovarea Târgului de Turism Agri Travel de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Târgul de Comerţ de la Bergamo, care se va desfăşura la finalul acestei luni, zona Bucovinei va avea statut de invitat special pentru a-şi promova oferta turistică. Clarificările au fost aduse de preşedintele Asociaţiei România - Lombardia, Robert Răducescu, prezent la finalul săptămânii trecute la Suceava, la ediţia de anul acesta a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”.

Amintim că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava s-a aprobat participarea la Târgul de Comerţ din localitatea Bergamo, din Italia, în cadrul căruia judeţul va avea la dispoziţie un stand de prezentare cu o suprafaţă de 16 metri pătraţi. Aprobarea participării la acest târg s-a făcut fără votul consilierilor PSD, liderul acestora, Cătălin Nechifor, precizând că oferta turistică va fi prezentată la „un târg greşit”, în condiţiile în care evenimentul este specializat în alte domenii, de la mobilier, energie, construcţii şi până la electrocasnice şi materiale textile.

Prezent sâmbătă la Suceava, preşedintele Asociaţiei România - Lombardia, Robert Răducescu, a ţinut să precizeze că alături de alţi suceveni plecaţi din diaspora din Italia a fost unul dintre cei care au făcut lobby pentru participarea judeţului Suceava la târgul de comerţ de la Bergamo. Robert Răducescu a ţinut să precizeze că participarea la acest târg de comerţ reprezintă un prim pas înainte de prezenţa judeţului Suceava la unul dintre cele mai mari târguri de turism din Italia, Agri Travel, care va avea loc tot în localitatea Bergamo, în primăvara anului viitor, specializat în promovarea turismului rural şi a turismului lent.

„Invitaţia făcută de organizatori pentru judeţul Suceava de a participa la Târgul Agri Travel a venit în urma prezentărilor şi demersurilor noastre. Eu sunt şi manager, activez şi în mediul asociativ, şi sunt şi preşedintele Asociaţiei România – Lombardia. Am fost unul dintre cei care au prezentat regiunea Bucovina organizatorilor Agri Travel, dar şi în acelaşi timp am făcut lobby şi pentru a aduce Wizz Air aici, în Suceava, în perioada în care nu era actuala conducere a Consiliului Judeţean. Nu am nici o problemă de culoare politică, aici e vorba de România. Nu mă interesează cine administrează la un moment dat un judeţ, dar dacă putem să promovăm România, o promovăm oricum şi necondiţionat”, a declarat Robert Răducescu.

El a ţinut să explice faptul că organizatorii Agri Travel vor avea un stand propriu în cadrul Târgului de Comerţ de la finalul acestei luni, în cadrul căruia vor promova marele târg de turism din primăvara anului viitor. Robert Răducescu a subliniat faptul că în cadrul standului Agri Travel de la târgul de comerţ, trei zile vor fi dedicate Bucovinei.

 

Ansamblul „Ciprian Porumbescu” va deschide Târgul de Comerţ de la Bergamo

Mai mult, el a spus că zona Bucovinei a fost aleasă ca invitat special pentru a promova în cadrul târgului de comerţ ediţia de anul viitor a Târgului de Turism Rural Agri Travel. De asemenea, el a adăugat că Târgul de Comerţ de la Bergamo va fi deschis de un spectacol susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

„Bucovina este invitatul special al târgului de comerţ pentru a promova Agri Travel, şi implicit pentru a ne promova pe noi ca regiune. Este un cadou făcut Bucovinei, şi datorită bunei munci duse de noi în Italia. Consider că e un moment în care ar trebui să fie bucuroşi toţi pentru că avem numai de câştigat din asta. În primul rând că ne promovăm frumuseţea locurilor, bogăţia noastră, a oamenilor, a tradiţiilor. În al doilea rând avem posibilitatea să atragem cât mai mulţi turişti şi să contribuim în felul acesta la relansarea economiei locale”, a spus Robert Răducescu, el adăugând că „vom avea o şansă să îndreptăm şi să corectăm şi imaginea falsă creată de media în Italia, prin a le arăta cum suntem noi cu adevărat, ducând tradiţiile noastre, cu oamenii noştri şi cu modul cum ştim să fim noi efectiv. Și zic eu că din toate acestea avem numai de câştigat. Îmi pare rău că acum trebuie să se ajungă la o dispută politică, dar nu are legătura cu politica. E o chestie pur de marketing, este o promovare a judeţului Suceava, a regiunii”.

Robert Răducescu a mai precizat că este pentru prima dată când organizatorii Târgului de Turism Agri Travel din Bergamo au decis să se promoveze prin intermediul unui judeţ din România, urmând ca Suceava să fie prezentă şi la evenimentul din primăvara anului viitor. El a ţinut să mai explice faptul că spaţiul de 16 metri pătraţi pe care îl are judeţul Suceava la târgul de comerţ este dedicat, doar unul expoziţional, pentru spectacolul Ansamblului "Ciprian Porumbescu" şi zona de degustare a produselor tradiţionale Bucovinei fiind asigurat un alt spaţiu care aparţine Agri Travel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina va avea statut de invitat special pentru promovarea Târgului de Turism Agri Travel de anul viitor.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucovina va avea statut de invitat special pentru promovarea Târgului de Turism Agri Travel de anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei