Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 oct 2016 - Anul XXI, nr. 231 (6344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs încadrare sursă externă

Astăzi încep înscrierile pentru 55 de posturi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat că dă startul, începând de astăzi, înscrierilor pentru ocuparea a 55 de posturi de agenţi de poliţie, majoritatea din sursă externă. Este a doua etapă de încadrări din rândul civililor din acest an, aceste posturi ocupate de civili fiind o măsură de urgenţă luată în vederea completării deficitului de personal existent în structurile Poliţiei Române. Este de aşteptat ca interesul sucevenilor să fie din nou deosebit. În luna aprilie, aproape o mie de suceveni s-au înscris la concursul pentru ocuparea a 54 de posturi de agenţi la posturile din mediul rural.

 

53 de posturi pentru civili şi două pentru foşti poliţişti

Revenind la actualul concurs, la nivelul IPJ Suceava sunt scoase la concurs pentru încadrare directă din sursă externă 49 de posturi vacante de agent de poliţie, în structurile de ordine publică – mediul urban, ordine publică – mediul rural şi conductor câini şi patru posturi vacante de agent de poliţie în structurile de poliţie rutieră. De asemenea, sunt scoase la concurs un post de ofiţer şi un post de agent de poliţie pentru reîncadrarea ca poliţist a persoanelor care au avut această calitate.

Perioada de înscrieri va fi în intervalul 3-7 octombrie, concursul urmând a avea loc pe 19 noiembrie. Condiţiile ce trebuie îndeplinite de către candidaţi, calendarul întregii activităţi, tematica şi bibliografia, precum şi alte date de interes se găsesc pe site-ul www.sv.politiaromana.ro, la secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs.

 

Mulţi înscrişi, puţini rămaşi

În cadrul primei campanii de recrutări din sursă externă din acest an, interesul din partea sucevenilor a fost deosebit de ridicat. Stabilitatea locului de muncă, salariul şi sporurile au făcut ca un post de agent de poliţie, chiar şi în cea mai îndepărtată comună, să fie râvnit de foarte mulţi tineri, inclusiv de cei cu studii superioare. Aşa s-a ajuns ca pentru unele posturi, cele mai apropiate de municipiul Suceava, să fie înscrişi şi 30-40 de candidaţi pe loc. Cea mai mare concurenţă a fost pentru postul de la Moara – 43 de candidaţi, urmat de cel de la Ipoteşti – 37 de candidaţi şi de cel de la Bosanci – 32. Este drept că şi probele ulterioare au fost foarte severe şi au triat la maximum candidaţii, până la intrarea în examenul scris. Astfel, din cei 956 de suceveni, în majoritate tineri, care s-au înscris iniţial pentru unul dintre cele 54 de posturi de agent de poliţie scoase la concurs în judeţul Suceava, doar 407 au ajuns la probele fizice. Peste 200 de candidaţi au picat testarea psihologică, în timp ce alţii nu au putut îndeplini toate criteriile impuse în dosar.

Criza de poliţişti, prezentă de mai mulţi ani, a fost acutizată în 2016 de pensionările masive. La nivel de IPJ Suceava, aproximativ 10% dintre poliţişti au ieşit la pensie în acest an, profitând de prevederile legislative care i-au avantajat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi încep înscrierile pentru 55 de posturi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 7272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi încep înscrierile pentru 55 de posturi de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei