Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Un altfel de ghid turistic

Tânărul care vrea să străbată România pe jos a ajuns în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

România, văzută la pas – asta îşi propune să facă un tânăr bucureştean, Dan Gabriel Nicolaescu, care a renunţat la viaţa mondenă din Capitală pentru a porni într-o aventură mai neobişnuită în zilele noastre, când toţi călătoresc cu mijloace cât mai rapide.

Cu rucsacul în spinare, a pornit din Bucureşti pe 1 iunie, de Ziua Copilului, într-o călătorie în care a parcurs până acum peste 1.400 de km, pe traseul Călăraşi – Constanţa – Tulcea – Galaţi – Tecuci – Vaslui – Iaşi (acolo a ajuns la 1.000 de km parcurşi). De la Iaşi, tânărul s-a îndreptat spre Neamţ şi apoi spre judeţul Suceava.

În multe dintre localităţile prin care ajunge face fotografii, cu lucruri frumoase sau mai puţin plăcute pe care le vede, recomandă vizitarea unor monumente, muzee sau biblioteci, iar imaginile sunt postate pe pagina sa de Facebook - „România pe jos”.

Într-un final, fotografiile şi informaţiile pe care le colectează, impresiile şi aventurile sale vor fi cuprinse într-o carte, cu acelaşi nume ca al paginii, care se doreşte a fi un fel de ghid turistic neconvenţional, realizat cu ajutorul prietenilor online, care de multe ori îl sfătuiesc unde să mai meargă, ce obiective să caute, să promoveze.

Mai nou, există mari şanse să fie făcut şi un documentar cu „România pe jos”, care să fie difuzat de o televiziune de profil, câteva filmări din periplul său fiind făcute la Iaşi.

Mai are de parcurs 3.000 de km. Planurile sale erau să ajungă la Giurgiu – punctul final al călătoriei sale, pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, dar ţinând cont  că de acum se va confrunta cu răcirea vremii şi posibile căderi de zăpadă, se mulţumeşte şi cu 1 ianuarie, adică prima zi din 2017.

Despre judeţul Suceava spune că este mult mai curat decât cele parcurse la pas până acum, terenurile şi casele fiind mai îngrijite.

De ospitalitatea oamenilor - numai de bine - „poţi bate oricând la uşa cuiva să ceri o farfurie de borş sau o bucată de friptură, nu m-a refuzat nimeni până acum”. La fel e şi cu cazarea, odihnindu-se mai mult prin casele celor ce îl adăpostesc sau acolo unde primăriile localităţilor pe unde s-a oprit i-au oferit găzduire.

Când nu găseşte unde sta, pune cortul sau doarme direct sub cerul liber. Până acum nu a avut nici un fel de peripeţii neplăcute, ci doar întâlniri neprevăzute, cu animale sălbatice care s-au nimerit să ajungă în preajma sa, dar nici unul periculos cu adevărat.

E bucuros că pe lângă oamenii care s-au înstrăinat de ţară, care au vândut străinilor pământul înaintaşilor lor, atraşi de mirajul străinătăţii, a găsit şi oameni care au făcut pasul invers – au plecat de la oraş la ţară, au întemeiat o gospodărie, unde îşi asigură cele necesare prin munca proprie, ba chiar unii au renunţat şi la TV, bucurându-se de natura ce îi înconjoară.

Asta vrea să le transmită şi celor care îl ascultă ori îl citesc – să aprecieze ceea ce au în ţară, frumuseţea locurilor de la noi, a obiectivelor turistice din jurul lor, de care de multe ori nu au habar sau pe care le ignoră.

De săptămâna viitoare vrea să ajungă cu acest mesaj şi în şcolile unde este invitat de profesori care i-au urmărit călătoria, să le povestească copiilor de aventura sa pe jos, prin România.

Până vineri seara va rămâne în Suceava, de unde se va îndrepta spre Botoşani, apoi Darabani, de unde revine în judeţul Suceava, prin Siret şi apoi Rădăuţi, pentru că ţine mult să ajungă şi la Mănăstirea Putna.

 

Dan Gabriel Nicolaescu are 32 ani. S-a născut în Italia, la Pescara, însă destinul a făcut să fie adoptat de o familie din Bucureşti. Se consideră român get-beget.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Jurnalism, Psihologie Infantilă, precum şi Institutul de Gastronomie Internaţională din Hong-Kong. De asta şi are la el ustensile de bucătar, pentru că pe unde e găzduit, se oferă să le prepare gazdelor de mâncare, să guste din reţelele învăţate de el.

Îi place să călătorească, să cunoască locuri şi oameni noi, să afle poveşti de viaţă, istoria unor obiective turistice, legende locale, informaţii care ajung pe Facebook, iar ulterior vor fi aşternute pe hârtie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care vrea să străbată România pe jos a ajuns în Suceava.
 Vizualizări articol: 5158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Tânărul care vrea să străbată România pe jos a ajuns în Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei