Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Harababura la ea acasă

Val de demisii la Spitalul Rădăuţi după numirea lui Traian Andronachi în funcţia de manager

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Harababură totală la Spitalul Municipal Rădăuţi, după ce managerul Dorin Tibeică a fost demis din funcţie, măsură revocată ulterior, pentru ca ieri să fie demis pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână. Efectul de bumerang al acestor decizii controversate şi luate în pripă a fost acela că ieri dimineaţă întreg Consiliul Director al Spitalului Municipal Rădăuţi şi-a dat demisia.

Directorul medical, Liviu Dubei, directorul financiar, Rodica Lăcrimioara Gafiţescu, şi directorul de îngrijiri, Doina Ruşti, şi-au înregistrat ieri demisiile la secretariat şi aşteaptă trecerea celor 30 de zile legale pentru ca locul lor să fie luat de alte persoane.

„Mi s-a părut abuzivă schimbarea domnului director, mai ales că s-a făcut fără viza secretarului primăriei, iar eu nu pot să mă alătur unei astfel de decizii. Am preluat spitalul cu datorii, iar acum în cont sunt 7,3 milioane de lei, soldul la 31 august. Eu cred că nu era nici un motiv pentru ca domnul Tibeică să fie demis, dar deja asta e o altă discuţie”, a arătat directorul financiar-contabil Rodica Lăcrimioara Gafiţescu.

Pe de altă parte, directorul medical Liviu Dubei a amintit că în cursul acestei luni trebuia organizat concursul pentru şefii de secţie, iar un manager interimar nu are atribuţii în acest sens.

„Cel mai probabil se va recurge la prelungirea interimatelor pe cele opt secţii din spital, dar din punctul meu de vedere nu este o chestiune deloc plăcută”, a precizat medicul Liviu Dubei.

Doina Ruşti a confirmat că a renunţat la funcţia de director de îngrijiri, post pe care se afla din iunie 2014.

„Am decis să fiu solidară cu colegii mei din Consiliul de Administraţie, dar şi din cauza incertitudinii de la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi. Din iunie 2014 şi până astăzi au fost vreo patru numiri şi revocări din funcţie a managerului, ceea ce mi se pare total neproductiv pentru o unitate de asemenea importanţă”, a menţionat Doina Ruşti.

 

Dorin Tibeică: „Este un abuz şi mă voi adresa instanţei de judecată”

Demis de două ori în numai câteva zile, ultima dată ieri, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, este de părere că totul este un circ grotesc, iar drept regizor l-a indicat pe actualul primar, Nistor Tatar.

„Am fost supus umilinţelor actualului primar încă din 2014, când a fost numit în Consiliul de Administraţie. Şi la acea vreme a cerut demiterea mea, dar până la urmă şi-a dat seama că nu este suficient să dorească doar el acest lucru. Oricum, imediat, în perioada când Primăria Rădăuţi era condusă de Bogdan Loghin, a făcut presiuni peste tot pentru ca eu să fiu revocat din funcţia de manager, presiuni care s-au repercutat şi asupra activităţii spitalului”, a declarat Dorin Tibeică.

Acesta a anunţat că va solicita ca la Spitalul din Rădăuţi să fie trimis Corpul de Control al Prefecturii Suceava, iar în paralel se va adresa şi instanţelor de judecată pentru a cere anularea deciziilor emise abuziv.

Primarul Nistor Tatar nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la aceste acuzaţii.

 

Scurt istoric al bâlbelor care au vizat conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi

Imediat după instalarea în funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar a cerut efectuarea unui control privind activitatea din spital. Pe data de 1 august a fost convocat Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, ocazie cu care au fost supuse pentru analiză două rapoarte legate de activitatea instituţiei, dar fără a se lua vreo decizie concretă.

Chiar şi aşa, pe data de 31 august, primarul Nistor Tatar dă un ordin prin care îl revocă din funcţie pe Dorin Tibeică începând cu data de 1 septembrie, dată cu care la conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi este instalat Traian Andronachi, consilier local din partea formaţiunii Uniunea pentru Rădăuţi.

Decizia de revocare şi numire nu este semnată însă de secretarul Primăriei Rădăuţi, Marinică Sofroni, care a remarcat lipsa deciziei Consiliului de Administraţie. Urmează anularea celor două decizii, iar Dorin Tibeică redevine manager al Spitalului Municipal Rădăuţi.

Pe 2 septembrie, la solicitarea managerului demis ilegal, este convocată şedinţa Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, dar subiectul demiterii nu era pe ordinea de zi, aşa încât este dezbătut doar formal.

Ieri se pare că a avut o altă şedinţă a Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Rădăuţi, în care Dorin Tibeică a fost din nou revocat din funcţie, iar în locul său a fost numit cu titlu interimat tot Traian Andronachi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de demisii la Spitalul Rădăuţi după numirea lui Traian Andronachi în funcţia de manager.
 Vizualizări articol: 9829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Val de demisii la Spitalul Rădăuţi după numirea lui Traian Andronachi în funcţia de manager3.759

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei