Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2016 - Anul XXI, nr. 208 (6321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare imperativă

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Suceava, somat ieri de Consiliul de Administraţie să demisioneze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a fost somat de Consiliul de Administraţie (CA) ca până mâine să demisioneze din funcţie. Reprezentatul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava în CA, vicepreşedintele CJ, dr. Marin Gheorghe Niţă, ne-a confirmat, ieri, că doctorului Brădăţan i s-a pus în vedere în mod clar să-şi prezinte demisia mâine, în cadrul unei noi întruniri a CA ce va avea loc la ora 10.00. Ceea ce i se reproşează directorului medical este ”gestionarea proastă a scandalului cu cei trei bebeluşi care au murit”. ”A fost prost gestionată relaţia cu părinţii copiilor care au murit şi asta a afectat imaginea spitalului”, a declarat dr. Niţă, care a mai precizat că, dacă directorul Brădăţan nu-şi prezintă demisia mâine, urmează să fie demis.

Practic, medicul nu este acuzat că ar avea vreo vină în moartea celor trei nou-născuţi, ci că a comunicat defectuos cu familiile copiilor şi cu presa, ceea ce a dus la incriminarea spitalului pentru cele trei decese într-un scandal care a luat amploare naţională. Este vorba despre un copil care a murit în data de 27 februarie în spital, la 27 de ore de la naştere, cu simptome de pneumonie, un altul, născut în data de 17 februarie prin cezariană la Suceava, plecat la trei zile sănătos acasă, întors în a noua zi în şoc septic la UPU Suceava şi trimis de urgenţă la Iaşi, unde a murit în a 12-a zi de viaţă, şi un al treilea copil, născut în data de 7 august, externat la 3 zile clinic sănătos, revenit la zece zile în spital cu acidoză metabolică severă şi care nu a mai putut fi salvat. În toate cele trei cazuri, părinţii afirmă că moartea copiilor a fost provocată de contractarea unei infecţii nosocomiale (de spital), respectiv bacilul Pseudomonas aeruginosa rezistent la antibiotice.

 

Dr. Brădăţan a refuzat să comenteze solicitarea Consiliului de Administraţie

În susţinerea afirmaţiilor lor, părinţii primilor doi copii prezintă buletine de analiză care atestă prezenţa germenului la copiii decedaţi şi rezultatele unor teste de sanitaţie efectuate de DSP Suceava la spital, dintre care 60% neconforme, unele dintre acestea pozitive cu Pseudomonas aeruginosa. 

De cealaltă parte, conducerea spitalului prezintă propriile documente şi anchetele epidemiologice, din care reiese că între rezultatul testelor şi moartea celor doi bebeluşi nu există nici o legătură directă, iar  în cel de-al treilea caz, în probele analizate până acum nu a fost identificat Pseudomonas, de nici un tip.

Cel care a fost responsabil cu comunicarea, din partea spitalului, în perioada scandalului declanşat în urma morţii primilor doi copii, a fost doctorul Tiberius Brădăţan, în dubla sa calitate de director medical şi purtător de cuvânt.

Din funcţia de purtător de cuvânt a fost înlocuit la sfârşitul lunii iunie,  iar mâine o va pierde şi pe cea de director medical, ceea ce înseamnă că, dacă decide să rămână în spital, se va întoarce în Unitatea de Primiri Urgenţe -SMURD.

Ieri, doctorul Brădăţan a refuzat orice comentariu legat de demisie/demitere sau de continuarea activităţii ca medic de urgenţă în cadrul spitalului public.

Mai menţionăm că din Consiliul de Administraţie al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava fac parte doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică - dr. Ludovic Abiţei şi economist Firuţa Bosancu, doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava – consilierii judeţeni PNL Ioan Bădeliţă şi Cătălina Culipei, şi un reprezentant al preşedintelui CJ, care este vicepreşedintele CJ Marin Gheorghe Niţă. La plângerile de până acum, Colegiul Medicilor Suceava s-a pronunţat că nu există nici o culpă medicală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Suceava, somat ieri de Consiliul de Administraţie să demisioneze.
 Vizualizări articol: 8402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Suceava, somat ieri de Consiliul de Administraţie să demisioneze3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 sep 2016, 12:12:58
cauza demisiei: apartenenta politica (PSD)
motivul invocat: refuzul de a ascunde problemele reale ale spitalului.

Toti stim ce conditii sunt in spitalul respectiv, dar nineni nu o spune.

oamenii mor din cauza infectiilor si a lipsei materialelor, iar ei ne mint cum ca... totul este ok.
2.   Conditii..? bai alex trimis de
( 6 sep 2016, 14:10:04
fostai cumva recent pe la un spital din Cluj sau macar Iasi ca sa vezi ce inseamna intr-adevar " conditii" ? Bineinteles alea la care te gandesti tu. Spitalul nostru este sublim pe langa celelate clinici din tara. Da' ma rog , sa arunci cu din alea in ventilator ca sa manance si gura ta ceva , e simplu.
2.1  RE: Conditii..? bai alex trimis de
( 6 sep 2016, 21:23:27
Normal ca am fost si am vazut diferenta pe care tu nu o intelegi.
Pentru cei ca tine, si aici ma refer la asistatii social care au votat cu Lungu (si implicit cu Flutur) normal ca spitalul nostru este ceva sublim (fata de ce ai acasa).
Sa nu uitam ca odata pe luna va internati ca sa mancati de trei ori pe zi, eventual sa fiti scutiti de la munca in folosul comunitatii pe care o presteaza cei care beneficiaza de ajutor social.
Cand era PSD-ul la putere, va gudurati pentru un mic si o bere. Acu' ca au venit altii va gudurati pe langa acestia poate pica ceva.
Nu intelegeti ca politica distruge tot sistemul medical (care a mai ramas).
S-a schimbat o clasa putreda cu alta la fel de stricata. Voi nu vedeti lucru acesta, vedeti doar pomana de care beneficiati. Nu vedeti numirile facute politic, nu va dati seama ca sunt numiti numai incompetenti pentru ca partidele politice sa poata profita la maxim. V-au terminat fizic si psihic ca sa va poata conduce si sa va asmuta impotriva celor care inca mai gandesc.
Culmea e ca noi astia care mai deschidem cate o carte din cand in cand ne incapatanam sa tarim aici si sa facem ceva care sa fie peste timp valabil.
Asta supara.
3.   Ha ha trimis de
( 6 sep 2016, 15:31:24
Era ieri pe la pranz in parcarea din spetele spitalului, i se inrosise telefonul iar figura , ce sa zic, suparat sunt Doamne iarasi, suparat. Asa sunt pacientii care sunt tratati in spital ...suparati
4.   Sigur ? trimis de
( 7 sep 2016, 09:04:07
"Nu există nici o culpă medicală",dar de une a fost adus "peoceanicul"?Din stradă,probabil,aţi intrat încălţaţi în spital cu tălpile pline cu microbi de peoceanic din scuipatul de pe jos ?
Dar copii ce au decedat ,a cui e vina ?Politicul vă mănâncă pe voi,în loc să puneţi putorile alea să spele cu sodă caustică nu cu sexipharma pentru ca dezinfecţia să fie totală.Mi-ar fi ruşine să mai lălăiesc demisia,toţi în bloc să plecaţi !Alţii mai tineri o să-şi facă datoria pe deplin.PĂRINŢI JUDECATĂ PÂNĂ LA CAPĂT ! Nu faceţi politică în spital.
5.   Epurare pulitică trimis de
( 7 sep 2016, 09:39:42
Era şi timpul măi Gheorghe, alegerile bat la uşă! Aţi găsit mielul de sacrificiu pentru mizeriile voastre pulitice.
Împreună cu mizeria de Ruşti Obiectiv şi săracul tată naiv, maniPulaţi societatea idioată din târguleţ cu dezinformări ruşinoase, netrebnicilor!!! Aşa să vă ajute Dracu', cioflingari de paradă electorală anală ce sunteţi. Ştim că nu vă înduioşează vorbele, adunătură de şoareci fără caracter, ce furaţi recoltele altora şi vă ascundeţi hoiturile după jurnaliste brahicefalice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei