Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2016 - Anul XXI, nr. 207 (6320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni Poliţie

Tabere de vară pentru copii, în care relaxarea a fost îmbinată cu prevenirea infracţionalităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Suceava, în colaborare cu o fundaţie umanitară, au dus la final zilele trecute o a doua tabără de vară cu tematică preventivă, în care copiii au îmbinat zilele de vacanţă şi de relaxare cu teme privind creşterea gradului de siguranţă.

O primătabără pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani a fost organizată la începutul lunii august 2016 în comuna Ciocăneşti. Beneficiarii taberei de vară ,,Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă” au fost 30 de copii din comuna Marginea care au obţinut rezultate bune la învăţătură în anul şcolar precedent şi nu au acumulat absenţe de la cursuri.

O a doua tabără de vară a fost organizată de poliţişti în perioada 22 – 30 august în comuna Marginea. De această dată, beneficiari au fost copiii instituţionalizaţi înCentrul ,,Sf. Gheorghe”din oraşul Dolhasca.

Ulterior, în cadrul taberei au sosit şi copiii din comuna Ciocăneşti, realizându-se astfel un grup unitar.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a explicat ce s-a întâmplat concret în cadrul acestor tabere:

“Au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă, cu participarea poliţiştilor. Au fost înmâmnate flayereşi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră. Poliţiştii auorganizat ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc”.

Simularea unor situaţii cât mai apropiate de cele reale, au fost puse în practică pentru a-i învăţa pe copii cum să sesizeze o infracţiune şi cum să se ferească de probleme. 

Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalelor elemente specifice laturii judiciare: victimă, autor, martor, poliţist, avocat , procuror, judecător, etc. Fiecare grupă de copii a pus în scenă un caz real, sesizat la nivelul IPJ Suceava: furturi, înşelăciuni prin metoda accidentul, accidente rutiere, agresiuni etc.

Poliţiştii au transmis că taberele de vară nu puteau avea loc fără parteneruldevenit deja tradiţional – Brian Douglas (reprezentant al Face Faw department of St. Lawrence education trust United Kingdom) care susţine financiar de ani de zile acţiunile cu caracter preventiv ale IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabere de vară pentru copii, în care relaxarea a fost îmbinată cu prevenirea infracţionalităţii.
 Vizualizări articol: 1824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabere de vară pentru copii, în care relaxarea a fost îmbinată cu prevenirea infracţionalităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Diresală ( rețeta mamei Olga Smucilă din Vama) Este o supă deasă țărănească de prin Bucovina, unde generații de copii rumeni în obrăjori se pot lăuda că au crescut sănătoși și zdraveni cu așa ceva. Preparatul poate părea banal, dar este consistent, foarte gustos, încălzește și... Citeşte