Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 sep 2016 - Anul XXI, nr. 207 (6320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiuni poliţie

Rezultatul afacerilor ilegale cu lemn la un gater: confiscări şi amenzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de control ale poliţiştilor pe linia prevenirii exploatării ilegale de lemn au adus o captură importantă la finele săptămânii trecute, la o unitate de debitare a lemnului din satul Găineşti, comuna Slatina. Echipa de control a stabilit un prejudiciu de peste 45.000 de lei şi a aplicat patru amenzi.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic, la SC Tisa SRL Slatina, administrată de un tânăr de 24 de ani, din localitate, ocazie cu care s-a constatat faptul că societatea a livrat fără documente de provenienţă cantitatea de 218,03 mc lemn rotund de esenţă răşinoase şi foioase, iar cantitatea de 57,41 mc lemn, era deţinută fără documente legale. Echipa de control a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 218 mc lemn, în valoare de aproape 35.000 de lei şi confiscarea fizică a celor 57 mc lemn de pe stoc, în valoare de 11.500 de lei.

Materialul lemnos a fost predat în custodia Ocolului Silvic Mălini.  

Societatea care deţine unitatea de debitare a lemnului s-a ales cu patru amenzi:

“Pentru neregulile constatate şi încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea contravenţiilor silvice şi a H.G. nr. 470/2014, pentru aprobarea normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, societăţii comerciale i s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Trei confiscări, după controale în trafic ale transporturilor de lemn

Alte confiscări de material lemnos, trei la număr, în valoare mai redusă, au fost realizate în urma controalelor în trafic din zilele de 2 şi 3 septembrie.

Pe 2 septembrie, în jurul orei 9.40, o patrulă din cadrul Posturilor de poliţie Ostra şi Stulpicani a oprit pentru control pe DJ 177A, din comuna Ostra, autoutilitara condusă de un bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc de esenţă răşinoase. Bărbatul nu a putut prezenta vreun document al lemnului la control. În urma inventarierii făcute de specialiştii silvici a rezultat că acesta transporta ilegal 7,59 mc lemn de foc. Materialul lemnos în valoare de aproape 700 de lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Stulpicani.

Tot vineri, în jurul orei 19.00, o patrulă de la Secţia Rurală Mălini a oprit pe DN 2E, la Cornu Luncii, o autoutilitară încărcată cu lemn, condusă de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Mălini. Şi în acest caz, bărbatul nu avea acte pentru cei 3,5 mc lemn transportaţi. Valoarea lemnului confiscat în acest caz este de 400 de lei.

În fine, sâmbătă, în jurul orei 17.00, la Şcheia, un echipaj de poliţie a oprit pentru control o autoutilitară care transporta cherestea şi lătunoaie răşinoase. La volan era un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Vama, iar transportul era ilicit. După inventariere a rezultat că bărbatul transporta 4,15 mc cherestea răşinoase şi 140 metri liniari lătunoaie răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi transport. Materialul lemnos a fost confiscat iar bărbatul de la volan a încasat o amendă de 2.000 de lei.

Mai mult, poliţiştii au constatat şi că autoutilitara avea ITP-ul expirat. Bărbatul a mai primit o amendă de 1.125 de lei şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatul afacerilor ilegale cu lemn la un gater: confiscări şi amenzi.
 Vizualizări articol: 6034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatul afacerilor ilegale cu lemn la un gater: confiscări şi amenzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Diresală ( rețeta mamei Olga Smucilă din Vama) Este o supă deasă țărănească de prin Bucovina, unde generații de copii rumeni în obrăjori se pot lăuda că au crescut sănătoși și zdraveni cu așa ceva. Preparatul poate părea banal, dar este consistent, foarte gustos, încălzește și... Citeşte