Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2016 - Anul XXI, nr. 133 (6246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate finale

PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean, PSD are mai multe voturi la primării şi Consiliile Locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Judeţean a anunţat ieri rezultatele oficiale finale ale alegerilor locale din judeţul Suceava. În urma centralizării tuturor rezultatelor de la secţiile de votare din judeţ, PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean Suceava, obţinând 131.875 de voturi (48,31%). PSD a obţinut 105.974 de voturi (38.82%). Nu au trecut pragul electoral ALDE – 4,9% şi PMP – 4,66%. După redistribuire, PNL are 21 de mandate de consilier judeţean (56,76%), iar PSD, 16 mandate (43,24%).

Potrivit datelor de la BEJ Suceava, PSD a reuşit să obţină cele mai multe mandate de primar, cu 63 de localităţi câştigate, PNL - 45, ALDE - 3, iar PMP - unul. Doi primari aleşi după scrutinul de duminică sunt independenţi.

PSD a reuşit să se impună şi la votul pentru Consiliile Locale. Astfel, din totalul celor 1.536 de mandate de consilier local, PSD a câştigat 707, PNL - 607, PMP-70, ALDE - 60, iar UNPR - 31, iar alţi 18 consilieri sunt independenţi. Partidul Ecologist Român a obţinut nouă mandate, Partidul Naţional Democrat - 7 şi Partidul România Unită - 5. Uniunea Ucrainenilor din România şi Partidul Social Românesc -PSRO au obţinut câte patru consilieri locali. Câte trei mandate de consilier local vor avea PNŢCD şi Uniunea pentru Rădăuţi - UpR, în timp ce Comunităţii Ruşilor Lipoveni, Uniunii Polonezilor din România şi Partidului Verde le-au revenit câte două mandate de fiecare. Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa” şi Partidul Frontul Demnităţii şi Identităţii Naţionale au obţinut câte un singur mandat în tot judeţul. Potrivit BEJ Suceava, la votul pentru Consiliile Locale din judeţ, PSD a obţinut 113.027 de voturi valabil exprimate, PNL – 102.240, ALDE – 15,317, iar Partidul Mişcarea Populară – 15.021 de voturi.

După centralizarea rezultatelor din toate secţiile de votare se poate observa un număr foarte mare de voturi care au fost declarate nule. Astfel, la Consiliul Judeţean numărul voturilor nule a fost de 17.943, la Consiliile Judeţene au fost anulate 17.793 de voturi, în timp ce pentru funcţiile de primar s-au anulat 11.654 de voturi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean, PSD are mai multe voturi la primării şi Consiliile Locale.
 Vizualizări articol: 4210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean, PSD are mai multe voturi la primării şi Consiliile Locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei