Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2016 - Anul XXI, nr. 133 (6246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Final de an şcolar

Veselie şi diversitate de momente artistice, la serbarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele lunii trecute, elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava au pregătit o nouă serbare, veselă şi plină de culoare, prin care şi-au propus să aniverseze copilăria, dar şi apropierea vacanţei.

Părinţi, bunici şi profesori au umplut sala de spectacol a Casei de Cultură, curioşi să vadă ce le-au pregătit micii artişti.

Rând pe rând au evoluat pe scenă cântăreţi, dansatori, sportivi de excepţie, chiar şi Nică al lui Ştefan a Petrei. Spectacolul a fost deschis de grupul vocal „Mărţişor”, care a interpretat „Hai la Şcoala <Ion Creangă>”, melodie devenită imn al unităţii de învăţământ, pe versurile lui Ion Cozmei şi muzica Taniei Cozmei, şi „Mugur de vers”, cântec ce poartă aceeaşi semnătură a regretatului poet Ion Cozmei.

O bună parte din cântecele interpretate pe scenă au fost compuse de prof. Adrian Şoiman. Tot sub îndrumarea sa au evoluat în cadrul programului solişti şi grupuri vocale, dar şi copii care stăpânesc chitara sau pianul cu multă pricepere. Printre solişti s-au numărat şi patru fetiţe talentate, eleve în ciclul primar, ce au oferit un autentic moment de folclor.

Lipsiţi de emoţii au fost şi prichindeii din clasa I, care au interpretat o adaptare după Smiley „În şcoala noastră-i sărbătoare”.

Nu puteau lipsi din program dansurile, foarte apreciate de public; cei mai mici dintre dansatori, elevi ai claselor a II-a, au prezentat un vals plin de sensibilitate şi un colorat dans ţigănesc, care a impresionat şi prin recuzita folosită. La fel de aplaudate au fost şi cele două momente de street dance, prezentate de actuale şi foste eleve ale şcolii, pregătite de Alexandra Irimesei, de la Bucovina Dance Studio.

Un moment special a fost cel de dans sportiv, perechile care au evoluat pe scenă fiind pregătite de prof. Aida Petrea, de la Palatul Copiilor Suceava, precum şi de Vlad Palamariu, de la Bucovina Dance Studio.

Invitate în program au fost şi fetele de la Palatul Copiilor Suceava, pregătite de Mărioara Salup şi Aida Petrea. Ele au încântat asistenţa cu un frumos dans modern şi o fantezie coregrafică extrem de inspirată.

Prezenţa pe scenă a prof. Liliana Dumitrana a surprins în mod plăcut asistenţa. Interpretarea fără cusur a piesei „New York, New York” a lui Frank Sinatra a fost foarte apreciată de cei prezenţi.

Un alt moment deosebit a fost oferit de trei elevi ai şcolii, membri ai Clubului Sportiv He Pai Suceava, pregătiţi de prof. Ovidiu Zegrea. Demonstraţiile tehnice, dar şi cele de luptă au impresionat publicul, care era la curent cu buna evoluţie a celor de la He Pai la Campionatul European de Qwan Ki Do, ce a avut loc la Verona, Italia, în primăvara acestui an.

Grupul folcloric „Frunză verde” a încheiat spectacolul prezentat de şcoală. Copiii, îmbrăcaţi în costume populare, au impresionat prin dificultatea paşilor de dans, prin sincronizarea desăvârşită şi prin bucuria pe care au reuşit să o transmită.

Ilustraţia muzicală şi aranjamentele orchestrale îi aparţin prof. Adrian Şoiman, scenariul şi regia artistică poartă semnătura prof. Alexandrina Jijie, coregrafia spectacolului a fost asigurată de Viorica Murăraşu şi Alexandrina Jijie, iar îndrumător al ansamblului folcloric „Frunză verde” a fost Oltea Prelucă. Din echipa care s-a asigurat de buna desfăşurare a spectacolului au mai făcut parte cadrele didactice: Tania Cozmei, Liliana Pasat, Adriana Nichitean, Roxana Străchinescu, Brânduşa Gabor, Bogdana Maxim, Gabriela Popescu, Delia Dranca, Laura Dascălu, Vasile Cvasniuc şi elevii Andrei Glaser şi Cosmin Cucu.

Tuturor le-a mulţumit la scenă deschisă prof. Dorina Murariu, directoarea Şcolii „Ion Creangă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veselie şi diversitate de momente artistice, la serbarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”.
 Vizualizări articol: 2182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Veselie şi diversitate de momente artistice, la serbarea Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei