Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă eronată

Un şofer trimis în judecată în mod absurd, pentru moartea unui pieton pe care nu el l-a accidentat, declarat nevinovat în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Grăniceşti, trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident soldat cu moartea unui pieton, deşi nu el a fost cel care a acroşat victima, a fost declarat nevinovat de magistraţii Judecătoriei Rădăuţi. Dosarul în care a fost judecat Gheorghe Zaharie ridică mari semne de întrebare cu privire la concluziile anchetatorilor, iar instanţa nu a făcut decât să confirme că bărbatul a fost trimis în judecată ca principal vinovat în mod absurd.

 

A ajuns în boxa acuzaţilor după ce a luat un om la ocazie

Pe scurt, filmul accidentul petrecut la începutul anului 2014 la Siret a fost următorul: Gheorghe Zaharie conducea o autoutilitară şi a luat la ocazie un bărbat, Gheorghe L., de la Grăniceşti spre Siret. La Siret, pietonul a coborât din autoutilitară şi s-a angajat imediat în traversare. Din spatele maşinii conduse de Gheorghe Zaharie venea o altă autoutilitară, al cărei şofer l-a văzut târziu pe pieton şi l-a accidentat mortal.

Poliţiştii care au efectuat ancheta, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au stabilit că şoferul care l-a lovit efectiv pe pieton circula în mod regulamentar, astfel că acesta nu a fost pus sub acuzare. Pietonul decedat a avut o parte din vină pentru că a traversat prin loc nepermis şi fără a se asigura. Partea ieşită din comun a acestui caz este că Gheorghe Zaharie a fost cel trimis în judecată pentru ucidere din culpă, pentru că ar fi provocat nenorocirea din cauză că a oprit neregulamentar.   

 

Achitat din lipsă de probe

Judecătoria Rădăuţi, prima instanţă care a judecat acest dosar, s-a pronunţat acum două zile. Gheorghe Zaharie a fost achitat pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Judecătorii l-au achitat pe Zaharie în baza articolului 16, aliniat 1, litera c, din Noul Cod de Procedură Penală, adică pentru că nu există probe că a săvârşit infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată.

 

Avocat Cristinel Nedelcu: „Am pledat din start pentru achitare”

Avocatul care l-a reprezentat pe Gheorghe Zaharie, Cristinel Nedelcu, a salutat decizia instanţei de judecată şi a apreciat că aceasta este corectă.

„Am pledat din start pentru achitare, iar instanţa de judecată a confirmat că   Gheorghe Zaharie nu este vinovat pentru accident. Maşina acestuia nu a avut contact cu victima, condiţii în care nu poate fi tras el la răspundere pentru accident”, a declarat avocatul. El şi-a exprimat mirarea că şoferul care l-a lovit efectiv pe pieton nu a fost trimis în judecată nici măcar pentru o eventuală culpă comună.

Judecătoria Rădăuţi a mai stabilit să respingă ca nefondată şi acţiunea civilă prin care urmaşii decedatului au solicitat despăgubiri de la inculpat.

Decizia de achitare a Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer trimis în judecată în mod absurd, pentru moartea unui pieton pe care nu el l-a accidentat, declarat nevinovat în instanţă.
 Vizualizări articol: 7057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un şofer trimis în judecată în mod absurd, pentru moartea unui pieton pe care nu el l-a accidentat, declarat nevinovat în instanţă5.055

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei