Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie necesară

Toate aparatele de contorizare a energiei termice în municipiul Suceava vor fi înlocuite în trei ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va demara anul acesta un amplu proiect de înlocuire a tuturor aparatelor de contorizare a energiei termice, pentru blocurile racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, fără îndoială, încălzirea în sistem centralizat este cea mai bună soluţie de termoficare, doar că, în prezent, mai sunt o serie de probleme care trebuie corectate, una dintre acestea fiind aceea de a-i asigura pe abonaţi că plătesc exact ceea ce consumă.

„Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem este să avem o contorizare corectă, la scara blocului, astfel încât consumatorul final să plătească exact ceea ce consumă. Ca atare am propus spre aprobare în Consiliu Local un proiect privind înlocuirea contoarelor la toate scările de bloc din Suceava”, a spus Ion Lungu.

Conform indicatorilor tehnico-economici pentru contorizarea energiei termice la branșamentele de termoficare, la nivel de scară de bloc, în municipiul Suceava, valoarea totală a investiţiei este de 23 de milioane de lei, din care 9 milioane lei reprezintă costurile de construcţie plus montaj.

Proiectul de hotărâre care stă la baza demarării acestei investiţii va fi discutat în ședinţa de Consiliu Local de astăzi.

Prin această lucrare vor fi înlocuite 1.700 de contoare de energie termică - încălzire,  filtre impurităţi – 3.395 de bucăţi, robineţi de izolare – 8.490 de bucăţi, 1.695 de contoare de energie termică pentru apă caldă menajeră.

Investiţia este eșalonată pe o perioadă de trei ani, fiecare dintre etapele de implementare urmând să fie licitate separat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate aparatele de contorizare a energiei termice în municipiul Suceava vor fi înlocuite în trei ani.
 Vizualizări articol: 2553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Toate aparatele de contorizare a energiei termice în municipiul Suceava vor fi înlocuite în trei ani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 mai 2016, 11:38:02
„Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem este să avem o contorizare corectă, la scara blocului, astfel încât consumatorul final să plătească exact ceea ce consumă. Ca atare am propus spre aprobare în Consiliu Local un proiect privind înlocuirea contoarelor la toate scările de bloc din Suceava”, a spus Ion Lungu......Imi pare rau, dar trebuie sa-l contrazic pe primarul nestiutor: consumatorul final va plati exact ceea ce consuma doar atunci cand va fi o contorizare corecta la el, la consumatorul final.
2.   Comentariu trimis de
(26 mai 2016, 11:40:06
Cei de la ELSACO Botosani, subtil, il “invata de bine” pe primarul Sucevei privind inlocuirea contoarelor de incalzire si apa calda de la scarile de bloc, cu un cost enorm de la bugetul primariei pe spinarea tuturor locuitorilor Sucevei si un profit gras pentru ELSACO Botosani. ELSACO Botosani, importatorul si furnizorul acestor aparate, abia asteapta “unda verde”, ca primarul sa-i puna pe consilieri sa voteze pentru o asa zisa licitatie, unde ELSACO sa castige sigur. Deci iarasi am ajuns piata de desfacere. Prezenta interes si se facea ordine in distributie daca se contorizau apartamentele individual, asa cum este normal si locatarii isi doresc si se renunta la acel seviciu de repartitoare de la ELSACO. Daca primaria ar aduna toate costurile cu inchirieri si carpeli in termoficarea centralizata, ar vedea ca iese mai ieftin sa ofere fiecarui consumator o centrala pe gaz si sa nu-i mai oboseasca din doua in doua zile cu problemele pe care diriguitorii termoficarii centralizate din Suceava de zece ani incoace nu reusesc sa le rezolve, cu toate ca termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem CONCURENTIAL, are mari avantaje tehnico – economice. Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contorizare individuala si contract individual intr-un sistem CONCURENTIAL. Diriguitorii termoficarii centralizate din Suceava, unii dintre ei mari specialisi in frigotehnica, cu centrale de apartament si bine platiti, inteleg mai greu aceste probleme.
3.   Comentariu trimis de
(26 mai 2016, 16:09:06
Nu s-a terminat contorizarea la apa rece la nivelul scarilor de bloc si ei deja le schimba pe cele de caldura. Sa nu uitati sa schimbati contoarele si la scarile in care s-au debransat toti de la sistemul centralizat de caldura. In concluzie, bani aruncati in buzunarul ELSACO.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei