Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă serioasă

Semnal de alarmă al medicilor veterinari privind lipsa vaccinului contra antraxului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) Suceava a transmis un semnal de alarmă cu privire la întârzierea livrării vaccinului atravac, contra antraxului, care trebuie făcut la toate animalele din speciile bovine, ovine, caprine şi cabaline. Doctorul Petrea Dulgheru, preşedintele CMV Suceava, a declarat că vaccinul trebuia livrat de Farmavet SA România, în baza unui contract adjudecat, până pe 20 aprilie, pentru ca medicii veterinari din Suceava să poată începe campania de vaccinare.

„Produsul nu a fost livrat nici la această dată, deşi a trecut mai bine de o lună de zile de la termenul stabilit în contract. În aceste condiţii, medicii veterinari nu pot să-şi facă acţiunea privind vaccinarea pentru imuno-profilaxia antraxului. Judeţul Suceava are cel mai mare efectiv de bovine, acţiunea este dificilă şi necesită timp, iar această întârziere creează mari probleme”, a transmis doctorul Petrea Dulgheru.

El a atras atenţia că vaccinul contra antraxului nu trebuie tratat cu indolenţă, iar vaccinarea trebuie să se facă urgent, aşa cum de altfel s-a stabilit în baza unui grafic de acţiune.

Doctorul Leon Postolache, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, a confirmat şi el problema cu întârzierea livrării vaccinului. El a arătat că pentru judeţul Suceava sunt necesare 650.000 de doze, însă până acum s-au livrat doar în jur de 10.000.

„Sunt întârzieri de la Farmavet, este un blocaj care nu pleacă de la noi, dar care trebuie rezolvat imediat. Judeţul Suceava are una din cele mai mari comenzi din ţară pentru vaccin, iar termenul de livrare a fost depăşit demult”, a declarat Leon Postolache.

Antraxul este o boală infecţioasă acută cauzată de bacteria Bacillus anthracis. Microbul poate fi ingerat de oi, vaci, cai sau capre (animale ierbivore).Antraxul este mortal la animale şi transmisibil la om.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnal de alarmă al medicilor veterinari privind lipsa vaccinului contra antraxului.
 Vizualizări articol: 2013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semnal de alarmă al medicilor veterinari privind lipsa vaccinului contra antraxului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei