Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termoficare

Încălzire în sistem centralizat pentru toate pieţele Sucevei, precum şi în centrele comerciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate investiţiile noi realizate de municipalitatea suceveană vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare, care ar putea deveni curând furnizorul de căldură şi apă caldă al majorităţii centrelor comerciale şi magazinelor mari din Suceava.

Un prim pas va fi făcut chiar din această vară, când vor fi demarate lucrările de racordare a Pieţei Centrale la sistemul de termoficare al oraşului, astfel încât comercianţii şi clienţii să beneficieze de condiţii cât mai bune, după cum a anunţat primarul Ion Lungu:

„Am văzut foarte multe discuţii pe problema termoficării, în toată ţara, dar în special în Bucureşti, iar toată lumea era de acord că viitorul este al energiei termice produsă în cogenerare, ceea ce se întâmplă deja la Suceava. Ba chiar este contraindicat să fie puse centrale de apartament, aşa cum propun unii candidaţi de primar. Cu toate problemele care mai sunt, încălzirea centralizată este cea mai bună soluţie. Mai ales că într-o zi, curând, ne vom confrunta cu scumpirea gazului metan, care a tot fost amânată. Pentru eficientizarea încălzirii centralizate trebuie să găsim soluţii să dezvoltăm consumul. Toate noile investiţii ale Primăriei Suceava vor fi racordate la energia termică furnizată de Bioenergy, iar asta se va întâmpla chiar de anul acesta în Piaţa Centrală, iar apoi în Piaţa Burdujeni şi la cea din George Enescu, care sunt în curs de modernizare”.

 

Încălzirea în Bazar şi la malluri, de la centrala pe biomasă a Sucevei

Tot de la sistemul centralizat de termoficare al municipiului reşedinţă de judeţ va fi asigurată şi încălzirea Bazarului.

„Inclusiv la proiectele propuse spre finanţaredin fonduri elveţiene, unde unul venea cu soluţii de încălzire a Bazarului, cu energie verde, elveţienii ne-au spus că nu ne dau bani pentru alte soluţii de încălzire, în condiţiile în care la noi se produce energie verde, pe biomasă, la centrala din lunca Sucevei”, a menţionat Lungu.

Noi consumatori importanţi ai sistemului de termoficare al Sucevei ar putea fi racordaţi din rândul marilor centre comerciale şi al magazinelor din fosta zonă industrială, actual preponderent comercială.

„M-au informat cei de la Bioenergy că au trimis oferte de colaborare/negociere la mallurile din zonă – Dedeman, Iulius Mall şi Shopping City, care ar fi interesate să îşi asigure energia termică la costuri mai mici. Scumpirea gazelor naturale va accentua interesul pentru sistemul centralizat”, a adăugatedilul sucevean, care a menţionat că în următoarea perioadă, prioritare vor fi lucrările de reducere a pierderilor de pe reţele, pentru care s-au făcut deja demersuri pentru atragerea de fonduri europene, din programe care finanţează în mod special astfel de investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încălzire în sistem centralizat pentru toate pieţele Sucevei, precum şi în centrele comerciale.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Încălzire în sistem centralizat pentru toate pieţele Sucevei, precum şi în centrele comerciale2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 mai 2016, 12:01:34
Cum sa nu-si piarda increderea consumatorii din sistemul centralizat de termoficare din Suceava, daca prima intentie a edilului, a firmelor Thermonet si Bioenergy, cu actionarul lor majoritar - Adrem Invest Bucuresti -, imediat dupa negocierea preluarii transportului si distributiei, a fost de a mari pretul gigacaloriei?! Ce siguranta mai pot avea consumatorii de la o firma ca Adrem Invest Bucuresti, ce detine monopolul in acest domeniu acum in Suceava?! Edilul ar trebui sa faca front comun si sa treaca primaria in primul rand la sistemul centralizat si sa nu faca propaganda in favoarea unor firme private interesate doar de profit pe spinarea tuturor locuitorilor Sucevei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei