Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Premii importante pentru studenţi ai Universităţii din Suceava la Olimpiada de Mecatronică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada18-20 maia avut loc a VIII-a ediţie a „Zilelor Educaţiei Mecatronice” laFacultateade Mecanică de laUniversitatea Tehnică„Gheorghe Asachi” din Iaşi. Denumită şi Olimpiada de Mecatronică, manifestarea a avut un caracter jubiliar- 25 de ani de la iniţierea specializării Mecatronică în învăţământul superior din România la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) în anul 1991.

Echipa Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat la acest eveniment cu un grup format din zece studenţi. La secţiunea„Sisteme mecatronice”(echipamente cu automate programabile) studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au obţinut cel mai bun rezultat, clasându-se pe primul loc pe ţară. Echipa a fost constituită din studenţi din anul 3 la specializarea Mecatronică: Claudiu – Marian Picus, Ioan Titiene, Daniel Moroşan. La această secţiune echipamentele, jurizarea şi premiile au fost asigurate de firmele Festo şi Delphi, alături de reprezentanţii universităţilor participante la competiţie. La secţiunea „Realizări tehnice studenţeştiîn domeniul mecatronicii”, echipa formată din studenţii USV Dan Sîrbu şi Daniel Paviliuc a ocupat locul al doilea, după evaluarea celor 19 proiecte prezentate de participanţi din mai multe centre universitare. Proiectul studenţilor USV, intitulat „Robot mobil cu braţ”, a fost realizat sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu.

Echipa formată din studenţii Ionuţ Butacu şi Ioan Miron a obţinut menţiune pentru proiectul intitulat „Imprimanta 3D”, coordonat de prof. univ. dr. ing. Mihai Ioan. La concursul„Roboţi mobili”, care a fost alcătuit din două probe, de viteză şi obstacole, studenţii USV Daniel Iacob-Hlihor şi Pavel – Daniel Tumurug au obţinut menţiune, după un parcurs extrem de palpitant cu roboţi mobili ingenioşi.

Echipa de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost coordonată de cadre didactice ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management: prof. univ. dr. ing. Romeo Ionescu, prof. univ. dr. ing. Mihai Ioan, şef de lucrări dr. ing. Cornel Suciu şi şef de lucrări dr. ing. Ionuţ Romînu.

Sponsorii evenimentului - firmele Festo SRL România, Delphi şi Continental -  au asigurat jurizarea concursului alături de reprezentaţi ai universităţilor participante şi au oferit premii câştigătorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii importante pentru studenţi ai Universităţii din Suceava la Olimpiada de Mecatronică.
 Vizualizări articol: 2947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Premii importante pentru studenţi ai Universităţii din Suceava la Olimpiada de Mecatronică4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei