Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2016 - Anul XXI, nr. 122 (6235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbalul de ospiciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În "Gazeta sporturilor" de alaltăieri, într-un editorial, este prezentat cantonamentul în care se află echipa naţională de fotbal a României, iar pentru comparaţie, şi cel al echipei Franţei. Totodată, ne este detaliat şi modul în care cei doi selecţioneri au înţeles să construiască relaţia cu presa dar şi cu fanii celor două reprezentative. Dintru început, ceea ce sare în ochi este amplasarea: în timp ce Franţa şi-a trimis reprezentanţii în faimoasa staţiune Biarritz, pe coasta Atlanticului, unde datorită climei acum este deja plin sezon estival, băieţii noştri au ajuns undeva într-o fundătură din nordul Italiei, un sat poreclit şi el cumva staţiune... dar pentru suferinzii de ficat şi de stomac! Cică are nişte ape minerale de-ţi iau boala cu mâna! Satul are niţel sub 5.000 de locuitori şi, probabil, o toloacă pentru meciuri, poreclită şi ea stadion (pe care la ora când citiţi articolul o veţi fi văzut deja la televizor) şi unde echipa României a întâlnit aseară ditamai adversarul: însăşi reprezentativa Congo-ului, pe care trebuie să o fi căutat ceva vreme oficialii FRF până să o găsească. Aşadar, ne pregătim pentru debutul incandescent de la Paris, în faţa multor zeci de mii de spectatori şi având drept adversar însăşi gazda competiţiei, ascunzându-ne în fundul pământului, într-un sat, şi jucând primul meci de pregătire cu Nimeni în faţa vreunor zgribuliţi, eventual şi bolnavi de măruntaie! Aaa, Congo nu-i chiar Nimeni? Lăsaţi... Pe de altă parte, cică la antrenamentele Franţei e o veselie de nedescris, amplificată de prezenţa constantă în tribune a câte vreo 9.000 de spectatori la fiecare antrenament. La noi, că doar generalu' cloceşte strategii de zici că se apropie Al III-lea Război Mondial, antrenamentele se desfăşoară într-un secret atât de adânc, încât nu doar spectatorii au interdicţie totală, dar cică nici presa n-a fost primită decât 15 minute într-una din zile! Din câte-mi amintesc eu, fotbalul este definiţia spectacolului în sine, care aduce bucurie, uneori chiar fericire, spectatorului. Fotbal prin hrube şi ascuns publicului!? Doar prin preajma ospiciilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul de ospiciu.
 Vizualizări articol: 1697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 8 voturi
Fotbalul de ospiciu4.958

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei