Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Doi soţi au ars de vii în casa lor, într-un incendiu izbucnit în toiul nopţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi soţi au ars de vii în casa lor din cartierul Burdujeni într-un puternic incendiu ce a izbucnit în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică. Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 23.30 de rudele şi vecinii aflaţi în apropierea casei cuprinse de flăcări, anunţându-se faptul că cei doi locatari ai casei au fost surprinşi de flăcări în interior. La faţa locului au acţionat militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor ardea violent casa de locuit construită din BCA, pe o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, şi exista pericolul ca focul să se propage şi la anexele din jur. Cei care au asistat la propagarea incendiului au povestit că în timp ce casa ardea, în interior a explodat o butelie de aragaz, făcând imposibilă salvarea celor două victime.

 

Focul a cuprins cu repeziciune casa

În casa în care a izbucnit incendiul locuiau Costel Pălănceanu, de 47 de ani, şi soţia acestuia, Irina Cristina Pălănceanu, de 28 de ani, care la acea oră probabil dormeau. Focul a pornit ca din senin şi a fost observat târziu de vecinii de la casele din jur, care au ajuns primii în faţa casei şi au încercat să îi ajute pe cei doi.

Vasile Stan, unul dintre vecini, ne-a povestit: „Am anunţat-o pe nevasta mea că la familia Pălănceanu arde ceva, arde casa. Şi m-am dus în casă, mi-am luat haina şi am ieşit afară să văd care e situaţia. Am sărit gardul, am bătut în geam la vecinul ăsta, am căutat o găleată şi am găsit-o prea târziu, când nu s-a mai putut face nimic, s-a încins focul. La un moment dat a explodat butelia şi a aruncat acoperişul în sus, iar flacăra s-a extins foarte puternic, de nu s-a mai putut face nimic.”

Oamenii spun că nu au mai putut interveni din cauza focului care ardea prea tare. Ei au reuşit să-l zărească la un moment dat pe bărbatul surprins de flăcări în interiorul casei, dar nimeni nu a putut intra să-l salveze. Gelu Păcurari, unul dintre cei care au ajuns primii în faţa casei cuprinse de flăcări, a declarat: „Acoperişul a început să ardă, am lovit cu un băţ uşa să o deschid, am spart uşa, am făcut trei paşi în spate şi în acel moment a explodat butelia. Când a explodat butelia l-am văzut pe el dintr-o dată la uşă. Cred că a vrut să iasă, dar nu a mai avut timp, iar când butelia a explodat, jumătate din peretele casei s-a prăbuşit şi cred că atunci a fost gata. Când au venit pompierii, ambii erau arşi în prag. Noi ca vecini ne-am dat toată silinţa să-i ajutăm, să-i putem scoate, dar a fost prea târziu.”

 

O intervenţie dificilă pentru pompieri şi un bilanţ tragic după stingerea incendiului

Intervenţia pompierilor a durat aproape două ore şi a fost dificilă din cauza acoperişului din lemn cuprins de flăcări, care se putea prăbuşi în orice moment. În timpul intervenţiei, paramedicii din echipajul SMURD au acordat primul ajutor medical pentru doi bărbaţi, tatăl şi fratele proprietarului casei, care au suferit atacuri de panică. Focul a distrus total cele două camere ale locuinţei cu tot ce se afla în interior, iar la sfârşitul intervenţiei cele două victime carbonizate au fost găsite prăbuşite în interiorul casei.

Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, ne-a relatat după stingerea incendiului: „La sosirea noastră la faţa locului ardea violent casa pe o suprafaţă de 35 de metri pătraţi, iar în interiorul acesteia, când am pătruns, erau două victime, un bărbat de 47 de ani şi o femeie de 28 de ani, ambele complet carbonizate.” Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic generat de coşul de fum deteriorat şi neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Cei doi soţi morţi tragic în timpul incendiului erau căsătoriţi de câteva luni de zile, după ce fiecare avusese o altă primă căsnicie. Bărbatul lucra în construcţii, iar soţia acestuia era angajata unei firme de confecţii din oraş. Primul soţ al femeii de 28 de ani a murit în urma unui accident, petrecut în urmă cu câţiva ani, iar acum, după moartea ei, patru copii au rămas orfani, în grija bunicii lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soţi au ars de vii în casa lor, într-un incendiu izbucnit în toiul nopţii.
 Vizualizări articol: 6529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi soţi au ars de vii în casa lor, într-un incendiu izbucnit în toiul nopţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei