Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Maraton

Peste 12.000 de elevi au fost oaspeţii Poliţiei în săptămâna „Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activităţile educative din cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au adus la unităţile şi subunităţile de poliţie din judeţ în jur de 12.000 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani. Fiecare zi a săptămânii trecute a fost foarte aglomerată, atât la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) cât şi la subunităţile din judeţ.

Programările pentru vizite la poliţie s-au făcut încă din luna ianuarie.

În baza programărilor efectuate, au fost organizate la nivelul judeţului peste 300 de activităţi în cadrul cărora elevi de toate vârstele au relaţionat în mod direct cu poliţiştii în contextul desfăşurării unor sesiuni de informare, acţiuni preventive, concursuri, vizite şi prezentări de genul ,,Ziua Porţilor Deschise”, marşuri antiviolenţă şi alte activităţi.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a explicat: “Poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire, informare şi responsabilizare a elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice, urmărindu-se asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul şcolar şi diminuarea factorilor de risc infracţional şi victimal”. 

 

Cărţi pentru copii, „Ziua Porţilor Deschise” şi educaţie rutieră 

Epureanu a arătat că ziua de luni a fost dedicată preşcolarilor, acţiunile preventive având loc în grădiniţe din municipiile Suceava şi Fălticeni, dar şi în mediul rural.

„Peste 800 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani au primit cărţi cu mesaj adaptat vârstei şi au participat la activităţi preventive interactive”, a declarat Epureanu.

Următoarele două zile, la sediul IPJ Suceava s-a desfăşurat „Ziua Porţilor Deschise”, elevii şcolilor gimnaziale din Muşeniţa, şcolilor Nr. 3 şi Nr. 9 Suceava, dar şi cei ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava fiind oaspeţii poliţiştilor. În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnică, aparatură şi autospeciale din dotarea poliţiei. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost organizate ateliere interactive de lucru, experimente criminalistice  şi au  fost promovate mesaje de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Tinerii au putut vedea o expoziţie de armament, laboratorul criminalistic mobil, precum şi câinii poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic.

Joi, pe 21 aprilie, poliţiştii au lansat oficial campania ,,Tineri împotriva Delincvenţei”. În cadrul campaniei a fost organizat şi seminarul ,,Meseria de poliţist – risc şi satisfacţie profesională”, la care au participat peste 250 de elevi de la licee sucevene.

În fine, vineri, 22 aprilie, peste 200 de poliţişti din mediul rural şi urban au participat la activităţi de promovare a siguranţei rutiere în rândul elevilor.

Poliţiştii au ţinut să transmită mulţumiri pentru colaborare şi implicare Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, cadrelor didactice şi reprezentanţilor mass-media, pentru modul de organizare a activităţilor şi de promovare a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.000 de elevi au fost oaspeţii Poliţiei în săptămâna „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 2148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12.000 de elevi au fost oaspeţii Poliţiei în săptămâna „Şcoala altfel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei