Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragedie

Doi oameni morţi, alţi şase răniţi, după un groaznic accident provocat de un pustnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi oameni au murit, iar alţi şase au ajuns la spital cu diferite leziuni, după un grav accident rutier produs de un bărbat care conducea cu viteza excesivă un autoturism de teren. Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 19.00, pe DJ 209G, pe raza satului Paltin, comuna Brodina, pe o porţiune a drumului judeţean acoperită cu pietriş.

Bărbatul care a provocat accidentul este din Ulma, unde locuieşte izolat, într-o colibă, fiind cunoscut de localnici ca un călugăr pustnic.

Având în vedere numărul mare de victime, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a declanşat, sâmbătă seară, Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului fiind mobilizate şapte ambulanţe.

 

O depăşire cu viteză excesivă şi un derapaj fatal

Florin Ştefan, în vârstă de 41 de ani, din Ulma, bărbatul care a provocat nenorocirea, conducea un autoturism Toyota Hilux,cu volan pe partea dreaptă. În maşină se mai aflau încă cinci persoane, din Suceava şi Cornu Luncii, care, din câte se pare, au fost sâmbătă la coliba bărbatului, pentru a se ruga.

Bărbatul de 41 de ani circula cu viteză pe un carosabil cu aderenţă foarte scăzută, acoperit cu pietriş, iar la un moment dat s-a angajat în depăşirea unei maşini.

Din ancheta preliminară efectuată de poliţiştii rutieri rezultă că în timpul depăşirii, din cauza vitezei excesive, autoturismul de teren a intrat în derapaj şi nu a mai putut fi controlat. Din celălalt sens circula regulamentar un autoturism Renault Laguna, condus de un tânăr în vârstă de 30 de ani, din judeţul Botoşani, pe nume Constantin Şerban. Autoturismul de teren a intrat în coliziune cu Renaultul. Ambii şoferi au tras de volan în încercarea de a evita impactul, astfel că ambele maşini au ieşit în afara drumului. Renaultul s-a oprit în şanţul de la marginea drumului judeţean, în timp ce autoturismul de teren s-a răsturnat la o diferenţă de nivel de câţiva metri faţă de carosabil.

 

ISU a mobilizat numeroase forţe la locul accidentului

Cum în autoturismul de teren erau şase oameni, iar în celălalt trei, primele echipaje ajunse la faţa locului au dat imediat alarma la ISU Suceava. Rând pe rând, în baza declanşării Planului Roşu, şapte ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă au fost direcţionate către Brodina. La faţa locului a ajuns inclusiv ambulanţa de Terapie Intensivă şi cea pentru transport victime multiple.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a descris complexitatea intervenţiei: „În urma impactului au rezultate nouă victime, din care două au rămas încarcerate, câte una în fiecare maşină. După ce salvatorii au luat măsurile de siguranţă specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, concomitent cu extragerea persoanelor încarcerate, acordarea primelor îngrijiri medicale şi trierea răniţilor, victimele au fost transportate la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Rădăuţi. De acolo, patru persoane în stare mai gravă au fost aduse la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava”.

 

Cei doi încarceraţi nu au mai putut fi salvaţi

Din păcate, cele două persoane încarcerare aveau să fie şi cele care au sfârşit tragic.

Pentru Gheorghe Covașă, un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Brodina, pasager în Renault, pe locul de lângă şofer, nu s-a mai putut face din start nimic, în ciuda manevrelor de resuscitare încercate. În dimineaţa zilei de ieri, la Spitalul Judeţean Suceava a decedat şi Andrei Bejan, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Suceava. Acesta era pasager în cealaltă maşină, pe locul din stânga.

Printre victimele ajunse la spital se numără şi o fetiţă în vârstă de 5 ani, fiica tânărului din Botoşani care conducea regulamentar autoturismul Renault.La o primă evaluare medicală a rezultat că aceasta a scăpat cu leziuni mai uşoare. Alţi răniţi din autoturismul de teren au suferit leziuni grave, traumatisme cranio-cerebrale sau fracturi. Şi şoferul în vârstă de 30 de ani a suferit leziuni serioase.

 

Retras pentru post şi rugăciune, pe un munte, la Costileva

Singurul care a nu a fost diagnosticat cu leziuni a fost chiar călugărul pustnic care conducea autoturismul de teren. Florin Ştefan a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

Bărbatul locuia de câţiva ani pe un munte de pe raza satului Costivela, comuna Ulma. Acesta se retrăsese într-o zonă izolată, pentru post şi rugăciune. Nu era totuşi un pustnic în adevăratul sens al cuvântului, pentru că la coliba sa veneau oameni la rugăciuni, au povestit localnici.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi continuă ancheta.

 

Soţul mort, soţia rănită grav

Tânărul de 24 de ani mort în acest accident, Andrei Bejan, a decedat în timp ce medicii de la Spitalul Judeţean Suceava încercau să-l opereze. El s-a aflat pe scaunul din stânga-faţă, în maşina cu volan pe partea dreaptă, în locul în care a pătruns un lemn care i-a provocat leziuni tânărului. Pe bancheta din spate din acelaşi autoturism, condus de cel care a provocat accidentul, se afla şi Andreea Bejan, soţia lui Andrei. Tânăra a fost diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral şi o leziune la coloană. Ieri, starea sa era stabilă, medicii fiind optimişti în privinţa evoluţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi oameni morţi, alţi şase răniţi, după un groaznic accident provocat de un pustnic.
 Vizualizări articol: 11560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Doi oameni morţi, alţi şase răniţi, după un groaznic accident provocat de un pustnic3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei