Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii 30 de zile

Şapte mandate de arestare, în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Complexul dosar de contrabandă care vizează în jur de 20 de persoane acuzate că depozitau ţigări şi alcool în mai multe anexe din spatele Pieţei Mari din municipiul Suceava, produse pe care le comercializau ulterior pe diferite căi, s-a soldat, sâmbătă, cu arestarea preventivă pentru 30 de zile a şapte dintre inculpaţi. Aşa au decis magistraţii Judecătoriei Suceava, cu precizarea că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propuneri de arestare pentru 12 persoane.

 

Şapte după gratii, restul sub control judiciar

Cele şapte persoane arestate preventiv pentru 30 de zile sunt Doina Nechita, în vârstă de 48 de ani, Luminiţa Nechita, de 43 de ani, ambele din municipiul Suceava, Nicolae Barbă, în vârstă de 52 de ani, Viorica Gavrilovici, de 49 de ani, ambii din Bosanci, Adrian Petru Ciuraru, în vârstă de 47 de ani, Liliana Ciuraru, de 38 de ani, şi Ionel Eugen Danu, de 45 de ani, ultimii trei din municipiul Suceava, cu precizarea că deciziile de arestare preventivă pot fi contestate la instanţa superioară.

Instanţa de judecată a mai decis ca trei persoane să fie puse sub control judiciar: Anna Cobelea, în vârstă de 42 de ani, Olga Danu, de 43 de ani, şi Larisa Dugan, în vârstă de 41 de ani, toate din municipiul Suceava.

Alte trei persoane au fost puse sub control judiciar de procurori, fără a mai fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă: Cristina Rusu, în vârstă de 47 de ani, Luminiţa Cumpăratu, în vârstă de 40 de ani, şi Liviu Zabavschi, în vârstă de 48 de ani, şi aceştia toţi din municipiul Suceava.

Vizat de anchetă mai este şi Vladimir Luncaş, în vârstă de 36 de ani, din comuna Drăgoiești, care a fost depistat acum două zile, sâmbătă, pe raza oraşului Siret. De asemenea, au mai fost prezentaţi pentru arestare, dar au fost lăsaţi în libertate, şi Mihaela Clisu şi Toma Clisu, şi ei din municipiul Suceava.

 

Un dosar complex, la care s-a muncit din vara anului trecut

Acţiunea poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudei Vamale, efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost una complexă şi s-a desfăşurat în mai multe etape. Anchetatorii au adunat probatoriu încă din vara anului trecut, din cercetări rezultând că un numeros grup de persoane depozitează ţigări şi alcool de provenienţă ucraineană, pe două proprietăţi din spatele Pieţei Mari, marfă care apoi este vândută în piaţă şi în alte locaţii.

 

Primele percheziţii au fost la depozitele din spatele Pieţei Mari

Primele descinderi au fost pe 13 aprilie, când poliţiştii au efectuat percheziţii care au vizat patru ansambluri de imobile, dar şi mai multe boxe şi anexe din apropierea acestora.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate 897.500 de ţigarete de provenienţă extracomunitară şi duty-free şi 1.935 de litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de vodcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet. Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă ridicate pe 13 aprilie este de circa 540.000 de lei, iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 de lei.

 

Au urmat percheziţiile acasă la suspecţi

După aceste percheziţii din 13 aprilie, au urmat alte descinderi vinerea trecută, pe 22 aprilie. Dacă pe 13 aprilie au fost vizate locaţiile unde erau depozitate ţigările şi alcoolul, pe 22 aprilie s-au făcut percheziţii acasă la suspecţi, care au fost ridicaţi şi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi audiaţi de procurorul de caz. Audierile s-au desfăşurat pe parcursul mai multor ore, până vineri seara, când au fost emise nu mai puţin de 15 ordonanţe de reţinere. Şi aceste percheziţii s-au lăsat cu noi confiscări, atât mărfuri, cât şi sume importante de bani.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că în urma percheziţiilor domiciliare de vineri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor alte 61.000 de bucăţi ţigarete, de diferite mărci, produse în Ucraina și aduse din duty-free, 99 de litri de alcool și băuturi alcoolice, 68.902 lei bani numerar, 820 de euro, două microbuze de transport marfă, 20 de telefoane mobile și diverse înscrisuri.

 

Mărfurile erau depozitate pe proprietăţile a doi vârstnici

Proprietarii imobilelor în care au fost găsite mărfurile, în spatele Pieţei Mari, sunt doi bătrâni, unul de 73 şi unul de 75 de ani, care nu au fost puşi sub acuzare în acest dosar.

Anchetatorii au date că aceste activităţi de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei se desfăşurau de ani de zile, la o scară largă.

Ancheta din acest dosar continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă  şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Toţi suspecţii din acest dosar se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte mandate de arestare, în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 7303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Şapte mandate de arestare, în dosarul de contrabandă din Piaţa Mare a Sucevei4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei