Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2016 - Anul XXI, nr. 97 (6210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate remarcabile pentru elevii suceveni la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică

Marţi, 26 Aprilie 2016 (09:55:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 20-24 aprilie s-a desfăşurat la Craiova Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică.

Lotul judeţului Suceava a fost format din opt elevi, aceştia obţinând următoarele rezultate: două calificări în lotul lărgit (secţiunea juniori) al României pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie care va avea loc anul acesta în Bulgaria, o medalie de aur, premiul II al Ministerului Educaţiei, trei medalii de argint, trei medalii de bronz şi un premiu special. La această olimpiada au participat peste 150 de elevi din toată ţara.

Paul Florin Rebenciuc, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Miron Costin" Suceava, a obţinut o performanţă deosebită: medalie de aur, premiul II al Ministerului Educaţiei şi calificare în lotul lărgit (secţiunea junior).  

David Cornel Turturean (clasa a VII-a, de laColegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava/Palatul Copiilor Suceava) şi Dimitrie Călin Cielecki (clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni/Palatul Copiilor Suceava) au obţinut câte o medalie de argint.

Profesori coordonatori ai elevilor au fost RodicaBuţerchi, Fănica Rotaru, Marcel Ciuruş şi Petru Crăciun (Palatul Copiilor).

În plus, David a obţinut calificarea în lotul lărgit al României şi un premiu special acordat de prorectorul al Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Radu Constantinescu, din partea Departamentului de matematică aplicată.

De felicitat este şi rezultatul deosebit al elevei Sabina Dumistrăcel (medalie de bronz), elevă laColegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava/Palatul Copiilor Suceava, clasa a IX-a (categoria seniori). Sabina este coordonată deCarmen Amorăriţei şi Petru Crăciun.

De asemenea, elevul Alexandru Florin Ţehanciuc, din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Clit – Arbore, a obţinut medalia de argint, fiind pregătit de Ilie Cosovanu.

În cadrul comisiei centrale a olimpiadei a participat, în calitate de vicepreşedinte, lect. dr. Cristian Pîrghie, director al Observatorului Astronomic din cadrulUniversităţii„Ştefan cel Mare” Suceava.

Însoţitori ai lotului judeţului Suceava au fost: prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică la IŞJ Suceava, şi prof. Dumitru Constantin, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate remarcabile pentru elevii suceveni la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate remarcabile pentru elevii suceveni la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei