Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2016 - Anul XXI, nr. 68 (6181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe DN 17

UPDATE! Accident mortal, cu o maşină zdrobită de un cap de pod, în locul în care au mai avut loc două tragedii similare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

UPDATE!

Din păcate, şi unul din pasagerii de pe bancheta din spate din Dacia Logan a decedat ulterior, la Spitalul Judeţean Suceava. Gheorghe Cojocariu, în vârstă de 54 de ani, din Stroieşti, diagnosticat în primă fază cu fractură de bazin, traumatism cranian mediu şi traumatism toracic a decedat în urma unor complicaţii suferite, la câteva ore de la internare.

 

O femeie în vârstă de 64 de ani a murit după ce autoturismul Dacia Logan condus de fratele ei s-a zdrobit de un cap de pod, pe DN 17, la Şcheia, în dreptul intersecţiei cu drumul spre releul de la Mihoveni. Tragedia s-a petrecut ieri, în jurul orei 12.00, exact în locul în care au mai avut loc două accidente mortale, unul în 2010 şi unul în 2011. Accidentul de ieri este similar cu celelalte două. Maşinile circulau dinspre Suceava şi au fost scăpate de sub control în curba periculoasă la stânga, ieşind în decor prin dreapta, pe sensul de mers, şi lovind capul de pod.

 

O curbă luată prea în larg a dus la tragedie

La volanul Daciei Logan se afla Petru Beleca, în vârstă de 59 de ani, din Gura Humorului. Bărbatul o ducea spre casă pe sora sa, Geltruda Beleca, în vârstă de 64 de ani, şi ea din Gura Humorului. În maşină, pe bancheta din spate, se mai aflau doi bărbaţi, ambii luaţi la ocazie din Suceava.

În zona de ieşire din Şcheia spre Stroieşti, unde de regulă se circulă cu viteză destul de mare, şoferul nu a luat la timp curba la stânga semnalizată prin indicatoare succesive de avertizare. Autoturismul a „prins” cu roata din dreapta criblura de la marginea carosabilului, moment în care tragedia a devenit iminentă. Autoturismul Dacia Logan a ieşit în afara drumului, prin dreapta, a ajuns în rigola de la marginea DN 17 şi a lovit violent capul de pod, exact în locul intersecţiei cu drumul secundar spre releu. Impactul a fost atât de violent încât maşina s-a răsucit cu partea din faţă spre municipiul Suceava.

 

Pasagerii din dreapta, care au resimţit din plin şocul, au rămas încarceraţi

Pompierii de la Detaşamentul Suceava, deplasaţi la faţa locului cu două ambulanţe SMURD şi cu echipaj de Descarcerare, au găsit patru oameni în maşină, din care doi erau încarceraţi.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a explicat că s-a intervenit pentru descarcerarea unei femei de pe scaunul din dreapta faţă şi a unui bărbat, pasager pe bancheta din spate, tot în dreapta. Adică exact partea maşinii care a lovit capul de pod.

„Una dintre persoanele încarcerate, cea din spate, a fost scoasă şi predată echipajului de la Serviciul de Ambulanţă, în timp ce a doua a fost descarcerată, însă din păcate pentru aceasta nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul”, a precizat Alin Găleată. 

Pasagera decedată este femeia în vârstă de 64 de ani, sora conducătorului auto.

 

Leziuni grave suferite de unul dintre pasagerii din spate

Ambulanţele SMURD şi cele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă i-au preluat şi dus la spital pe conducătorul auto şi pe unul dintre pasagerii din spate, cel care a fost extras de echipajul de descarcerare. Al doilea pasager de pe bancheta din spate, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a rămas la faţa locului, neavând leziuni.

Şoferul a fost diagnosticat preliminar cu un traumatism cranian uşor, contuzie toracică şi entorsă de coloană cervicală, în timp ce pasagerul rănit, un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Stroieşti, a fost diagnosticat cu leziuni grave: fractură de bazin, traumatism cranian mediu şi traumatism toracic. Acesta era ieri după-amiază încă în investigaţii medicale.

 

Condiţiile în care s-a produs accidentul, clare pentru poliţişti

Inspectorul Alexandru Duţuc, din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava, care a efectuat ancheta de la faţa locului, a declarat: „Din primele cercetări am constatat că şoferul Daciei Logan, în timp ce se deplasa pe DN 17, în direcţia Suceava-Gura Humorului, nu a adaptat viteza într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit un podeţ”.

După cum au indicat urmele de la faţa locului, şoferul a luat curba prea în larg, iar cauciucul din dreapta a ieşit uşor în decor, moment din care Loganul nu a mai putut fi redresat.

Conducătorul auto a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

 

Accidentele din acelaşi loc, similare cu cel de ieri

Două cruci aflate în imediata apropiere a locului în care s-a petrecut accidentul amintesc de alte două tragedii care au multe în comun cu cea de ieri.

Pe 6 noiembrie 2010, şoferul unui Opel Astra a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a izbit cu maşina în acelaşi capăt de podeţ, aflat pe partea dreaptă a drumului. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Suceava, se afla singur în maşină şi a scăpat maşina de sub control în curba periculoasă la stânga.

Pe 23 noiembrie 2011, o autoutilitară VW Transporter s-a zdrobit de acelaşi cap de pod, în condiţii similare. În maşină se aflau trei oameni, unul dintre ei, în vârstă de 43 de ani, tot pasager în dreapta, murind în urma unui impact foarte violent.

 

Viteza cu care se circulă pe DN 17, marea problemă în această curbă în care au murit trei oameni

Porţiunea de pe DN 17 unde au avut loc aceste accidente este bine semnalizată, iar curba la stânga, deşi destul de strânsă, nu ar trebui să pună probleme în mod normal. Poliţiştii au explicat că în zonă se circulă în general cu viteză mare dinspre Suceava, iar în astfel de condiţii pot apărea probleme în abordarea curbei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE! Accident mortal, cu o maşină zdrobită de un cap de pod, în locul în care au mai avut loc două tragedii similare.
 Vizualizări articol: 5462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
UPDATE! Accident mortal, cu o maşină zdrobită de un cap de pod, în locul în care au mai avut loc două tragedii similare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec de post cu morcovi și fructe Este pufos și savuros, atât de bun încât nici nu veți crede că este un preparat de post.Avem nevoie de:O cană cu zahăr tos, o cană cu ulei, o cană cu morcov ras, o cană cu măr ras, o portocală, un pumn de stafide, o lingură rom sau... Citeşte