Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2016 - Anul XXI, nr. 68 (6181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Administraţie

Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc: În cele două mandate s-au realizat investiţii importante în toate satele comunei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc, a prezentat un bilanţ al celor două mandate pe care le-a avut la conducerea acestei comune, subliniind faptul că în ultimii ani au fost realizate investiţii importante în toate satele. Constantin Prodaniuc a arătat că încă din momentul în care a preluat mandatul a fost preocupat de realizarea de investiţii în infrastructura comunei, fie că a fost vorba de modernizări de drumuri, extinderea reţelelor de utilităţi sau modernizarea unităţilor culturale sau de învăţământ. Prodaniuc a arătat că în cei opt ani de mandat, cheltuielile pentru investiţii au depăşit suma de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi), bani proveniţi doar din bugetul propriu, la care s-au adăugat şi fonduri europene.

Primarul din Moara a remarcat faptul că în ultima perioadă a observat că unul dintre cei care şi-au anunţat candidatura pentru funcţia de primar al comunei a vehiculat că administraţia locală ar fi beneficiat în ultimi opt ani de un buget total de 10 milioane de euro şi, mai mult, întreabă cum au fost cheltuiţi aceşti bani. Constantin Prodaniuc a subliniat faptul că cel care a întrebat acest lucru a făcut parte recent din conducerea Primăriei Moara, lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre fostul viceprimar Dorel Constantin Dumitraş. Prodaniuc a subliniat că afirmaţiile acestuia cu privire la suma de care ar fi beneficiat comuna sunt eronate şi că Dorel Constantin Dumitraş ar fi trebuit să ştie ce înseamnă un buget, ce înseamnă cheltuielile de funcţionare, pentru învăţământ sau pentru asistenţă socială, şi cele pentru investiţii. „Suma totală pe care am avut-o în buget nu ajunge la 10 milioane de euro, cu tot cu salarizarea profesorilor din sumele care vin de la Ministerul Educaţiei cu destinaţie specială, cu cheltuielile de funcţionare şi de personal sau cu alte cheltuieli. Nu înţeleg de ce unii denaturează adevărul, chiar dacă au făcut parte din conducerea primăriei. Practic e o rea intenţie, o dezinformare a cetăţenilor din comuna Moara, care nu face altceva decât să pericliteze bunul mers al funcţionării primăriei”, a declarat Prodaniuc.

El a ţinut să adauge că în fiecare an din cele două mandate ale sale, inclusiv în 2008, când a preluat conducerea primăriei la mijlocul anului, sumele alocate pentru investiţii în comună au depăşit un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), cea mai mare sumă alocată cu această destinaţie fiind în 2015, de 1,756 milioane de lei.

 

Prodaniuc anunţă că pe nouă străzi din comună vor fi realizate lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă

Constantin Prodaniuc a arătat că de când a preluat mandatul de primar s-au realizat investiţii în modernizarea prin asfaltare sau betonare a mai multor drumuri din comună, s-au realizat lucrări de reabilitare la şcolile din Liteni şi Moara Carp, s-a amenajat o grădiniţă de copii în satul Liteni, au fost construite 16 podeţe pe drumuri comunale şi săteşti şi a fost achiziţionată o autospecială pentru salubrizare. Prodaniuc a precizat că la acestea se adaugă investiţii în extinderea reţelelor electrice în mai multe zone ale comunei, cum ar fi satul Bulai, zona Tinoasa, zona iaz Barbă, dar şi în lucrări pentru extinderea reţelelor de alimentare cu apă (de exemplu pe str. Tinoasa şi Humorului) şi extinderea reţelelor de apă şi colectare a apei pluviale, cum ar fi reţeaua de doi kilometri în zona Bulai. El a amintit că în comuna Moara a fost dat în folosinţă un nou sediu pentru primărie, dar şi un nou cămin cultural în Moara Nica, fiind începute şi lucrările de construcţie a căminului cultural din satul Liteni. Primarul din Moara a arătat că în momentul de faţă a fost proiectată extinderea reţelei electrice în zona imaşului şi a fost întocmită documentaţia pentru obţinerea finanţării în vederea extinderii reţelei de alimentare cu apă pe nouă străzi din comună.

„Am avut grijă ca toate satele comunei să beneficieze de investiţii în infrastructură, şi vorbim aici de Vornicenii Mici, Vornicenii Mari, Liteni, Moara Carp sau Moara Nica. De exemplu, la Moara Carp avem drumuri asfaltate pe doi kilometri, din fonduri proprii, la care se mai adaugă 1,5 kilometri în Ponoare, proiect realizat din fonduri europene, sau în Vornicenii Mari, unde s-au realizat lucrări pe 2,5 kilometri de drumuri, pe fonduri destinate modernizării drumurilor afectate de inundaţii”, a spus Prodaniuc.

El a precizat că în perioada următoare va prezenta investiţiile care au fost realizate în toate satele comunei, precum şi priorităţile pentru următoarea perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc: În cele două mandate s-au realizat investiţii importante în toate satele comunei.
 Vizualizări articol: 3659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 33 voturi
Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc: În cele două mandate s-au realizat investiţii importante în toate satele comunei1.3533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curat murdar trimis de
(22 mar 2016, 13:17:16
se lauda bine tov.primar. si dupa parerea lui are dreptate.
totusi la capitolul fonduri europene, nu a precizat despre ce suma atrasa ar fi vorba. si mai concret, nu a numit proiectele realizate cu bani europeni in comuna moara in ultimii 8 ani.
spuneti mai departe,tov.primar, ca unii denatureaza adevarul si insinuati ca ar fi vorba de cineva care ar fi facut parte din conducerea primariei. ATI PUTEA SA NE PRECIZATI, CONCRET, DE CE ACEL CINEVA NU MAI FACE PARTE DIN CONDUCEREA PRIMARIEI? si cine este in locul lui?
asta pt. a nu lasa loc de barfe si interpretari.
SI DACA JUSTITIA VA DEMONSTRA CA A FOST PUR SI SIMPLU MAZILIT, ADICA ILEGAL INDEPARTAT... CUM va veti asuma acest lucru?
mai spuneti ca acel cineva, cu rea intentie, ar periclita bunul mers al primariei.
si daca DNA CONFIRMA LA UN MOMENT DAT CA IN PRIMARIE FUNCTIONEAZA FOARTE BINE DE 8 ANI un grup infractional organizat, foarte atasat de cateva sute de hectare ale comunei? cum va fi fost cu BUNUL mers al primariei ???
RAPORTUL CURTII DE CONTURI VA DA DREPTATE, SAU NU ?! asta privitor la cheltuieli.
ar fi minciuna sa spunem ca nu s-a facut nimic in moara in ultimii 8 ani. nu e ca si cum nu ati fi existat.
totusi, ceea ce sare in ochi este faptul ca s-a facut EXTREM, EXTREM de putin si cu costuri SUSPECT de mari in multe cazuri. apoi lucrarile sunt de o slaba calitate, adica treaba de mantuiala.si au trecut OPT ANI !
timp in care primaria a fost si este condusa prin semnatura primarului din stampila.
care stampila cu semnatura primarului o aplica DOAR O cucoana foarte intrigata si cu nasul deasupra cerului. si nu o aplica oricui, ci doar PERSOANELOR INITIATE.
cei neinitiati sa astepte pana vine primarul de la santa fe sau pe unde mai spriteaza el. apoi no,...asa-i frumos? asta-i drept?
eu stiam ca la moara pe post de primar e un barbat, nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec de post cu morcovi și fructe Este pufos și savuros, atât de bun încât nici nu veți crede că este un preparat de post.Avem nevoie de:O cană cu zahăr tos, o cană cu ulei, o cană cu morcov ras, o cană cu măr ras, o portocală, un pumn de stafide, o lingură rom sau... Citeşte