Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2016 - Anul XXI, nr. 68 (6181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Pacienții și personalul fumător din Spitalul de Urgență Suceava vor avea locuri protejate pentru fumat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fumătorii din rândul personalului Spitalului de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și al pacienților vor avea locuri special amenajate atât în curtea clădirii principale, cât și în cele ale secțiilor de la Spitalul Vechi și la Psihiatrie, în Burdujeni. Managerul Vasile Rîmbu ne-a declarat, ieri, că a fixat deja locurile pentru fumat și că acestea vor fi acoperite pentru protecție de ploaie și vânt, vor fi dotate cu scrumiere, coș de gunoi și automate de cafea. ”Vrem să fie locuri civilizate”, a spus managerul.

În curtea principală vor fi trei locuri de fumat – unul în apropiere de UPU, cu comunicarea cu parcarea, unul în zona ambulatorului/laboratorului de radiologie și unul la intrarea în corpul F (în zona actualei UPU provizorii).

La Spitalul Vechi, locurile de fumat vor fi amenajate în zona fiecărei secții, din cauza restricțiilor de contact, de ordin medical, iar la Psihiatrie – în apropierea clădirii.

Necesitatea amenajării locurilor exterioare de fumat a apărut din cauza prevederilor noii legi antifumat, care interzice complet fumatul în unităţile sanitare, iar fumători sunt și printre medici, inclusiv cei din specializări cu un coeficient ridicat de stres (chirurgi, psihiatri, urgentiști, ATI, cardiologi etc). Cum interdicția legală nu-i transformă peste noapte în nefumători, conducerea spitalului s-a preocupat să le asigure condiții minimale pentru a fuma o țigară între două intervenții chirurgicale solicitante sau în timpul unei gărzi de 32 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienții și personalul fumător din Spitalul de Urgență Suceava vor avea locuri protejate pentru fumat.
 Vizualizări articol: 2338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Pacienții și personalul fumător din Spitalul de Urgență Suceava vor avea locuri protejate pentru fumat3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 mar 2016, 12:31:56
Adevarul e ca totul merge perfect , pacientii si medicii au conditii de vis , curatenie , mancare , respect , incat grija pentru fumat mai lipsea .
Pai un pacient internat in spital trebuie sa fumeze ? de ce nu se infiinteaza si un bar atunci ?
Ce pot sa spun decat ca in europa nu este permis fumatul deloc in spitale si scoli , si ma refer la spatiul inchis cat si la spatiul deschis , aka curte sau fata spitalului . cum sa li se amenajeze locuri pentru fumat !!!! Un mare NU.

Profesorii de la scoaa copiilor mei care vor sa fumeze la pauza de pranz, isi iau cafeaua si ies din curtea scolii si fumeaza.
Dar la spital , locul unde sanatatea este promovata , sa asiguri locuri de fumat mi se mare un mare dublu standard .

La ce sa ne mai asteptam , Cum sa pacalim politia ca purtam centura de siguranta , sau Cum sa eviti folosirea scaunului de masina pentru copii.
2.   Comentariu trimis de
(22 mar 2016, 12:43:06
Nu exista loc de fumat ....civilizat ...la spital . Totala contradictie .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chec de post cu morcovi și fructe Este pufos și savuros, atât de bun încât nici nu veți crede că este un preparat de post.Avem nevoie de:O cană cu zahăr tos, o cană cu ulei, o cană cu morcov ras, o cană cu măr ras, o portocală, un pumn de stafide, o lingură rom sau... Citeşte