Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2016 - Anul XXI, nr. 59 (6172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru un oraş mai curat

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru lipirea de afişe pe stâlpii din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare zi, pe stâlpii de iluminat sau pe cei ai TPL din municipiul Suceava sunt lipite fel de fel de afişe, de la oferte de credit „doar cu buletinul”, concerte, întruniri mistice, „cumpărăm păr”, până la angajări la saloane de masaj erotic sau video chat „fierbinte”.

Practic, aspectul oraşului este murdărit cu fel de fel de hârtii colorate sau alb-negru, lipite sau prinse cu scotch pe orice spaţiu liber găsit pe stradă, într-o debandadă totală.

Tocmai de aceea, începând de săptămâna aceasta, conducerea Primăriei Suceava a demarat o amplă campanie de curăţire a oraşului de afişele lipite ilegal, zeci de angajaţi de la Domeniul Public putând fi văzuţi prin oraş, răzuind hârtiile de pe stâlpi.

„Pe lângă alte activităţi specifice, cum ar fi spălarea rigolelor, în această perioadă curăţăm toţi stâlpii din municipiul Suceava. Deşi au fost amenajate panouri speciale de afişaj, persistă obiceiul unor cetăţeni ce consideră că stâlpii pot fi folosiţi ca suport pentru diverse afişe publicitare. Atrag atenţia că lipirea de afişe în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop constituie contravenţie conform HCL 353/2015 şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 300 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, responsabil de activitatea de salubrizare a Sucevei.

 

Amenzi pentru afişele electorale lipite în afara locurilor permise

Acţiunea de curăţare a oraşului de inesteticele afişe cocoţate pe toţi stâlpii va continua inclusiv în perioada campaniei electorale care se apropie, iar amenzile care vor fi aplicate nu vor „ocoli” nici un partid sau candidat.

“În contextul apropierii campaniei electorale, menţionez că panourile speciale pentru afişajul electoral vor fi amplasate odată cu debutul acestei perioade, iar municipalitatea nu va tolera folosirea proprietăţii publice pentru promovare electorală, indiferent de partid sau candidat”, a precizat viceprimarul Harşovschi, care, în mandatul anterior, a dat mai multe asemenea amenzi.

Lista locaţiilor pentru amplasarea legală de anunţuri ce pot fi utilizate gratuit de toţi sucevenii cuprinde 20 de panouri publicitare amplasate de municipalitate în următoarele zone: 1. Obcini – Staţia auto Premier; 2. Obcini – Staţia auto intrare Obcini; 3. Policlinică – Str. Mihai Viteazu (consulat); 4. Colegiul Naţional "Petru Rareş" – Str. Mihai Viteazu; 5. Centru – Staţia de autobuz spre Iţcani; 6. Obiectiv de Suceava; 7. MPO – Parc Panasonic; 8. Spitalul Judeţean – Parc farmacie; 9. Staţia de autobuz – Curcubeul; 10. Intrare Piaţa Mică – lângă Murillio; 11. Parc "Trei Bărboşi"; 12. Parc Curtea Domnească; 13. Parc Central – lângă semafor; 14. Bancpost, lângă poşta mare (centru); 15. Centrul de Tradiţii; 16. Parchet; 17. Parc Areni; 18. Palatul de Justiţie – lângă cabina telefonică; 19. Cofetăria "Aşchiuţă" – pe bulevard, staţie autobuz Bancă, lângă trecere pietoni; 20. Parc Universitate.

Această listă va fi mărită cu încă zece panouri de afişaj în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 5.000 de lei pentru lipirea de afişe pe stâlpii din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Amenzi de până la 5.000 de lei pentru lipirea de afişe pe stâlpii din municipiul Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi) Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, sunt printre cele mai simple și gustoase feluri de mâncare.Avem nevoie de:Pentru aluat – 500 g făină albă, 2-3 linguri... Citeşte