Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2016 - Anul XXI, nr. 59 (6172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deblocare

Liber la împroprietărirea cu păduri private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarele pentru validarea dreptului de proprietate și amplasamentului terenurilor cu vegetație forestieră care provin din foste proprietăți particulare, anterioare anului 1948, blocate la comisiile locale de fond funciar pot fi trimise, începând din această lună, la Comisia județeană de fond funciar. Este vorba despre dosare vechi de 4-5 ani, care până acum nu au putut fi validate.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că, urmare a inventarierii terenurilor aflate în domeniul public sau privat de pe raza unităților administrativ-teritoriale din județ, terenurile cu vegetație forestieră au fost inventariate și acum sunt domeniu public al statului. Ca atare, pot face obiectul retrocedării în această etapă doar terenurile cu vegetație forestieră care provin din foste proprietăți particulare anterioare anului 1948, care au la bază hotărâri ale Comisiei județene de fond funciar sau hotărâri judecătorești. După epuizarea acestora, legiuitorul a prevăzut posibilitatea de a identifica și alte terenuri care au aparținut statului, dar deocamdată procedura prin care se va face acest lucru nu a fost încă stabilită.

Potrivit prefectului Harasim, în județul Suceava nu este nici o problemă pentru soluționarea dosarelor care corespund primei etape deoarece, în conformitate cu ultima situație întocmită de Direcția Silvică Suceava, la începutul anului 2014, suprafața existentă este de 11.348 ha de pădure, iar solicitate sunt 5.000 ha.

Harasim a precizat că rămân în continuare blocate dosarele în care amplasamentul terenului cu vegetație forestieră revendicat este identificat pe raza altei localități (vechea legislație în domeniu oferea posibilitatea ca solicitantul să aleagă amplasamentul pe raza altei localități). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liber la împroprietărirea cu păduri private.
 Vizualizări articol: 2771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Liber la împroprietărirea cu păduri private3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi) Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, sunt printre cele mai simple și gustoase feluri de mâncare.Avem nevoie de:Pentru aluat – 500 g făină albă, 2-3 linguri... Citeşte