Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2016 - Anul XXI, nr. 59 (6172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Spitalul de Urgenţă Suceava, reclamat de rudele unei studente al cărei copil a murit înainte de naştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul unei studente la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a murit înainte de a se naşte, în timp ce tânăra se afla internată în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, iar tatăl bebeluşului şi familia sa vor să afle de ce. Sora tatălui copilului, Daniela Țifui, ne-a sesizat asupra celor întâmplate. Potrivit acesteia, de când a aflat că este însărcinată, mama copilului, Nicoleta, a mers în mod constant la medic pentru control şi a fost asigurată că bebeluşul este sănătos. Atât mama, cât şi tatăl, de asemenea student la universitatea din Suceava, şi-au dorit copilul şi s-au pregătit pentru venirea lui.

”În data de 2 martie 2016, mămica s-a internat în Spitalul Judeţean <Sfântul Ioan cel Nou> din municipiul Suceava, cu mici contracţii. Copilul urma să vină pe lume în data de 14 martie 2016, mama fiind programată pentru o operaţie cezariană de medicul care a monitorizat sarcina. Medicii care s-au ocupat de ei în spital încă de la internare i-au administrat mamei calmante pentru dureri. Medicul care a monitorizat sarcina le-a spus că <programarea este programare> şi trebuie să aştepte, cu toate că mama avea contracţii tot mai dese. Până în seara zilei de 6 martie 2016, Nicoletei i s-au administrat calmante. Dimineaţa, pe data de 7 martie, la vizită i s-a spus mamei, cu lejeritate, că fetiţei nu-i mai bate inima. De parcă nu era de ajuns că a primit vestea aceasta tragică, mama a fost operată, ulterior fiind dusă într-un salon pentru mame cu copii, celelalte două mame primindu-şi bebeluşii imediat după naştere”, ne-a spus Daniela Ţifui.

 

Primele explicaţii medicale

Ea a mai afirmat că fratele său a depus o plângere la poliţie şi urmează să se adreseze şi Colegiului Medicilor. Familia tatălui copilului reclamă atât moartea copilului înainte de a se naşte, dar este nemulţumită şi de faptul că Nicoletei, care este din Republica Moldova, medicii suceveni i-au cerut explicaţii asupra unor analize medicale efectuate de mamă în Ucraina şi că a fost întrebată dacă are asigurare medicală.

De cealaltă parte, şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie, dr. Cristian Irimie, ne-a declarat, ieri, că spitalul a demarat o anchetă internă pentru a clarifica toate aspectele acestui caz. Din primele investigaţii reiese că mama are o afecţiune cardiacă pentru care a şi fost internată anterior la Cardiologie, când i s-a şi recomandat un consult la o clinică specializată. Motivaţia internării de acum, cu 12 zile înainte de a ajunge sarcina la termen, ar fi fost tocmai pentru monitorizarea cardiacă a mamei, nicidecum pentru sarcină, care a evoluat, se pare, normal. Ancheta medicală va lămuri dacă problema cardiacă a Nicoletei ar fi putut fi cauza întreruperii legăturii între mamă şi făt,  cu consecinţă moartea intrauterină.

În ceea ce priveşte motivul operaţiei cezariene, dr. Irimie a precizat că a fost o decizie luată de medici pentru a proteja mama deoarece pe cale normală expulzarea copilului mort poate dura 24-48 de ore, la prima sarcină.

În primele zile ale săptămânii viitoare va fi finalizat şi raportul în urma examenului necropsic al copilului şi se vor stabili circumstanţele medicale a ceea ce s-a întâmplat, iar familia va primi toate răspunsurile pe care le aşteaptă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava, reclamat de rudele unei studente al cărei copil a murit înainte de naştere.
 Vizualizări articol: 6708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava, reclamat de rudele unei studente al cărei copil a murit înainte de naştere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi) Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, sunt printre cele mai simple și gustoase feluri de mâncare.Avem nevoie de:Pentru aluat – 500 g făină albă, 2-3 linguri... Citeşte