Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2016 - Anul XXI, nr. 50 (6163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campania judeţeană „Un gând bun de mărţişor”

Preşcolarii din şapte grădiniţe vor oferi astăzi mărţişoare sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii din şapte grădiniţe din judeţ vor oferi astăzi mărţişoare sucevenilor, în contextul în care 1 Martie este prilej de triumf al primăverii, al renaşterii, al bucuriei. Cei mici au confecţionat, împreună cu profesorii, educatoarele şi părinţii, mărţişoare pe care au scris urări, mesaje specifice primăverii, izvorâte din inocenţa vârstei. Cu toată dragostea şi bucuria, cei 1.281 de preşcolari participanţi vor oferi mărţişoarele cetăţenilor din judeţul Suceava (municipiul Suceava, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuţi, Ostra), în cadrul campaniei judeţene ,,Un gând bun de mărţişor”.

Cele şapte grădiniţe care şi-au dat mâna pentru a realiza acest proiect, la început de primăvară, sunt: „Gulliver”, „ABC” şi „Ţăndărică”, din municipiul Suceava, „Voinicelul”, din municipiul Fălticeni, „Prichindelul”, din Rădăuţi, „Paradisul Piticilor”, din Gura Humorului, şi grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale Ostra. Coordonatorul campaniei judeţene este Grădiniţa „Gulliver”, director prof. Maria Matei, care a fost sprijinită de prof. Cristina Bujdei, coordonatoarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 7 „ABC”.

După cum ne-a spus prof. Maria Matei, campania urmărește „formarea, în rândul preșcolarilor, care oferă necondiţionat urări, mărţişoare şi bucurie, cât şi în rândul  adulţilor, care le primesc, a unor comportamente prosociale, menite să ducă la dezvoltarea sentimentelor de apreciere, de respect a comunităţii faţă de ideea de a dărui, de sensibilitate, de empatie a preşcolarilor faţă de adulţi”.

 

Dar simbolic

Organizatorii doresc să întipărească în mintea preșcolarilor că un gest frumos, un gând bun, așa cum spune și numele campaniei, nu necesită decât puțină muncă, bunăvoință şi bucuria de a dărui. „Sperăm ca cetăţenii care vor avea onoarea să primească tradiţionalul mărţişor şi un surâs inocent de copil să se oprească un moment din drumul lor şi să primească darul simbolic, zâmbind a aducere aminte, deoarece, astăzi, valoarea mărţişorului începe să fie dată doar de creaţia artistică”, a explicat directorul Grădiniţiei „Gulliver”, prof. Maria Matei.

Prichindeii din cele şapte grădiniţe participante la proiect au pus mult suflet în mărţişoarele pe care le vor dărui sucevenilor din comunitate. Prof. Cristina Bujdei, coordonatoarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 7 „ABC”, ne-a spus că „românii au un fel deosebit, original, de a întâmpina prima zi a primăverii, oferind şi primind mărţişoare, tradiţie veche, milenară, care încă se mai păstrează, în ciuda valului de sărbători de import care nu au nici o legătură cu tradiţia, spiritualitatea şi cultura românească. Mărţişorul, format din două fire răsucite, de lână sau de mătase, alb şi negru, mai apoi, alb şi roşu, reprezintă, de fapt, unitatea contrariilor, vară - iarnă, cald - frig, lumină – întuneric. Indiferent de vreme şi de vremuri, la noi, luna martie, luna echinocţiului de primăvară şi a noului an agrar, a treia din an, popular numită Mărtişor, debutează ca o explozie de bucurie a unui copil care, după îndelungi aşteptări, şi-a primit jucăria mult visată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii din şapte grădiniţe vor oferi astăzi mărţişoare sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşcolarii din şapte grădiniţe vor oferi astăzi mărţişoare sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coliva de arpacaș Coliva este mai cunoscută, în general, drept un dulce ritualic oferit ca ofrandă, folosit de creștini fie de Bobotează, fie la pomenirea morților. Este un fel consistent și gustos, pe bază de grâu și nucă, iar în ultimii ani a... Citeşte