Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2016 - Anul XXI, nr. 50 (6163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanţă

Interpreta de muzică populară Viorica Macovei dă în judecată statul olandez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscuta interpretă de muzică populară Viorica Macovei şi soţul acesteia, Daniel Vasiliu Macovei,  vor da în judecată statul olandez după umilinţa suferită în urmă cu trei luni, când poliţiştii de frontieră de la Siret i-au ţinut timp de şase ore în vamă, iar mai apoi le-au indisponibilizat autovehiculul marca BMW X6 cu care cei doi circulau.

Cercetările efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au relevat faptul că Viorica Macovei a fost victima unui abuz rezultat din comunicarea unor date eronate de către autorităţile olandeze. Mai exact, olandezii au retras solicitarea prin care maşina folosită de interpreta de muzică populară originară din Mănăstirea Humorului figura ca furată.

În aceste condiţii, procurorii rădăuţeni au clasat dosarul care privea acest caz, soluţie care a fost comunicată şi părţilor implicate în acest scandal.

„Aşa cum rezultă şi din Ordonanţa de clasare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, nici una dintre persoanele implicate în nefericitul şi degradantul incident petrecut în Vama Siret, respectiv  cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Viorica Macovei şi soţul acesteia, Vasiliu Macovei Daniel, nu au săvârşit vreo faptă de natură penală sau contravenţională ci, dimpotrivă, în baza unui denunţ fals şi a unor erori grave, venite din partea autorităţilor olandeze, au fost nevoite să suporte o serie de proceduri specifice activităţilor poliţieneşti care le-au afectat în mod serios imaginea publică”, a arătat Mihai Ştreangă, avocatul care reprezintă interesele familiei Macovei.

Acesta a menţionat că a discutat cu clienţii săi, iar aceştia l-au mandatat să demareze demersurile pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

„Toate aspectele vor fi clarificate în cadrul unui proces ce va avea ca obiect răspunderea civilă delictuală şi care va fi îndreptat, cel mai probabil, împotriva autorităţilor olandeze şi a persoanelor ce au formulat falsul denunţ”, a completat avocatul Mihai Ştreangă.

 

Autoturismul marca BMW X6 a fost cumpărat legal din România

În seara zilei de duminică, 22 noiembrie 2015, în timp ce se întorceau de la Cernăuţi, unde cântăreaţa a susţinut un concert de muzică populară cu ocazia unui spectacol organizat de Consulatul României, Viorica Macovei şi soţul acesteia, Daniel Vasiliu Macovei, aflat la volan, au fost opriţi în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Motivul: autoturismul marca BMW X6 în care se aflau cei doi figura ca furat din Olanda.

Ca urmare, autoturismul fabricat în anul 2011, în valoare de peste 130.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor. În paralel, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Ulterior, autoturismul a fost predat familiei Macovei în custodie, până la finalul cercetărilor al căror deznodământ s-a dat zilele trecute.

Potrivit Vioricăi Macovei, BMW-ul aparţine surorii sale şi a fost achiziţionat legal, în cursul anului 2012, prin intermediul reprezentanţei BMW din România.

„Maşina a fost cumpărată în 2012 şi figurează ca furată abia în 2015, e ceva cam cusut cu aţă albă. Nu ştiu care este explicaţia, dar cert este că maşina este cumpărată cu toate actele în regulă. De altfel, am pus la dispoziţie toate documentele pe care le avem, inclusiv ordine de plată prin bancă, acelaşi lucru fiind făcut şi de către reprezentanţa BMW în România”, a povestit la vremea respectivă Viorica Macovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpreta de muzică populară Viorica Macovei dă în judecată statul olandez.
 Vizualizări articol: 8240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Interpreta de muzică populară Viorica Macovei dă în judecată statul olandez5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coliva de arpacaș Coliva este mai cunoscută, în general, drept un dulce ritualic oferit ca ofrandă, folosit de creștini fie de Bobotează, fie la pomenirea morților. Este un fel consistent și gustos, pe bază de grâu și nucă, iar în ultimii ani a... Citeşte