Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2016 - Anul XXI, nr. 15 (6128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Are nevoie de ajutor

Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a ţintuit într-un scaun cu rotile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr din Siret, Mădălin Gabriel Ehupov, în vârstă de 23 de ani, vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a ţintuit într-un scaun cu rotile. Pe 15 decembrie 2013, Mădălin a suferit un accident rutier în urma căruia i-a fost afectată coloana vertebrală şi tânărul nu-şi mai poate folosi picioarele. El a fost diagnosticat cu paraplegie flască nivelul T12-L1.

Nenorocirea s-a întâmplat când Mădălin avea 20 de ani şi era student la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Studia asistenţă socială pentru că îşi dorea să ajute oamenii care se află în suferinţă. Nu s-a gândit nici un moment că într-o fracţiune de secundă el va deveni o victimă, un om care are nevoie de ajutor, pentru că îşi doreşte cu disperare să se ridice din scaunul cu rotile în care îşi petrece cea mai mare parte din viaţă. Pe lângă faptul că este paralizat de la brâu în jos, tânărul are şi probleme urinare (incontinenţă urinară permanentă). I-a fost greu să ne povestească, dar totuşi ne-a spus că după câteva luni de la accident, perioadă în care a stat imobilizat la pat, şi-a propus să se lupte cu boala, pentru a reuşi să meargă din nou, pentru a putea să se descurce singur.

„Am început să fac recuperări la Spitalul de Recuperare din Iaşi, însă fiind un spital de stat, programările se fac foarte greu. Pentru mine, acum, timpul este mult prea preţios. Deşi fac în fiecare zi recuperare acasă, ajutat de tatăl meu, nu este suficient. Am descoperit Spitalul Nova Vita din Târgu Mureş, iar cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, printre care şi primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, am reuşit să ajung de câteva ori acolo, suficient cât să îmi dau seama că acel loc mă poate aduce pe picioare, având aparatura necesară pentru recuperarea mea”, ne-a povestit Mădălin.

 

Ajutaţi-l să meargă din nou

Din păcate, situaţia financiară pe care o are tânărul din Siret nu îi permite să continue şedinţele de recuperare la spitalul din Tg. Mureş, costul unei zile de recuperare ajungând la 200 de lei. Tânărul, având grad de handicap, primeşte lunar 340 de lei. „Medicii mi-au recomandat cât mai multă recuperare şi putere pentru a trece peste toate aceste traume. Mă lupt din greu, în fiecare zi, pentru că ştiu şi simt că şansele mele la recuperare sunt foarte mari, însă nu pot reuşi fără ajutorul aparatelor din cadrul spitalului Nova Vita”, ne-a povestit Mădălin.

O altă problemă cu care se confruntă tânărul din Siret este şi aceea că locuieşte într-un apartament de bloc, la etajul IV, „izolat de lumea de afară”. Pentru a coborî din bloc, apoi, pentru a fi dus din nou în acasă, tânărul are nevoie să fie ajutat de cel puţin doi oameni, excluzându-l pe tatăl lui Mădălin, care chiar dacă şi-ar dori să îl ajute mai mult pe fiul său, este pensionat din motive medicale, având o afecţiune tot la coloana vertebrală. Cei care pot să-l ajute pe Mădălin Ehupov să-şi continue tratamentul de recuperare, să-l ajute pe tânăr să-şi împlinească visul, acela de a putea merge din nou singur, fără căruciorul cu rotile, pot să depună orice sumă de bani la Banca Raiffeisen, pe numele Ehupov Mădălin: cont în lei: RO08RZBR0000060016819176; cont în euro: RO98RZBR0000060018260140. Telefon: 0752 289 586.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a ţintuit într-un scaun cu rotile.
 Vizualizări articol: 6103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a ţintuit într-un scaun cu rotile5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu gutui Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat... Citeşte