Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2016 - Anul XXI, nr. 15 (6128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stat în stat

Dealerii de droguri şi traficanţii de ţigări, mai uşor de contactat decât reprezentanţii de la Vamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai importante instituţii ale statului s-a transformat încet-încet într-un soi de Cosa Nostra. Informaţiile dinspre Direcţia Generală a Vămilor vin mai greu şi decât dacă ar fi vorba de traficanţii de ţigări sau dealerii de droguri. De ceva vreme, instituţia nu mai are birou de presă, astfel încât şi obţinerea celei mai banale informaţii devine misiune imposibilă.

Dacă despre ceea ce se petrece în sistem nu vom afla decât cu ajutorul organelor de anchetă, DNA sau DIICOT, în schimb, prin mărinimia şefilor Direcţiei Generale Vamale din România aflăm tot felul de ştiri expirate.

Bunăoară, ieri, la fix 11.27, instituţia cu sediul în Bucureşti, strada Matei Millo, nr. 13, sector 1, s-a învrednicit să transmită un comunicat de presă.

Minune mare, pentru că aceste comunicate sunt o raritate de ceva vreme. Curiozitatea jurnalistică m-a împins fireşte către deschiderea acestui e-mail, dar surprizele abia au început să apară.

 

Un pseudo-comunicat de presă care nu este asumat de nimeni

Domnii de la Direcţia Generală Vamală, în ceea ce au numit comunicat de presă pe care nu şi-l asumă nici o persoană, vreun birou sau vreun serviciu din cadrul instituţiei, anunţă nici mai mult nici mai puţin că pe data de 14 ianuarie inspectorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au descoperit ascuns în bagajul unei ucrainence un pistol.

Atenţie, comunicatul a fost remis ieri, 19 ianuarie, la cinci zile după înregistrarea evenimentului.

Din acelaşi pseudo-comunicat am aflat că adresa prin care ştirea trebuia trimisă către mass-media locală datează din 15 ianuarie 2016 şi are numărul 1339.

Ieri am încercat să lămurim cum s-a ajuns la această bătaie de joc generalizată, sens în care am contactat instituţia la singurul număr disponibil, respectiv 021 315 58 58.

La telefon ni s-a spus verde-n faţă că nu există birou de presă, dar pentru alte relaţii am fost îndrumaţi către o anumită persoană. Aceasta s-a recomandat foarte politicos cu numele de Cosmin Luscan şi a explicat că a transmis acest comunicat de presă abia ieri pentru că ieşise de la semnat de la şefi cu câteva minute mai devreme.

„Ştim că este tardiv transmis acest comunicat, dar pe viitor vom încerca să urgentăm procedurile”, a fost scuza oferită de Cosmin Luscan.

 

Greaţa lucrătorilor vamali din PTF Siret, în consonanţă cu atitudinea şefilor de la Bucureşti

Oricum, interesul pentru presă, dar şi pentru contribuabili este zero în ceea ce priveşte Direcţia Generală Vamală. Dacă cineva din această instituţie ar fi avut minima decenţă de a verifica presa locală din Suceava ar fi aflat că ştirea respectivă a apărut încă de sâmbătă, 16 ianuarie. Comunicatul transmis ieri nu face decât să confirme bătaia de joc generalizată din partea acestei instituţii.

După cum spuneam, ştirea a fost dată publicităţii în ziua de 15 ianuarie 2016 (în presa scrisă a apărut o zi mai târziu) şi a venit pe filiera Poliţia de Frontieră. Cu alte cuvinte, reprezentanţii vamali se pare că nu colaborează nici cu colegii poliţişti de frontieră, care ştiu mult mai bine să-şi promoveze activitatea, başca şi în termeni rezonabili.

Iar dacă mai adăugăm şi greaţa cu care muncesc lucrătorii vamali din PTF Siret, obligând oameni care revin din Ucraina, fără să aibă absolut nimic de declarat, să stea la coadă cu orele, avem imaginea unui sistem bolnav. Şi nu oricum, ci de la coadă la cap, sau invers.

Ministrul de Finanţe şi conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală par la fel de oarbe la aceste grosolănii pe care le tolerează în mod făţiş, astfel încât apare o altă întrebare: nu suntem cumva în faţa unui sistem mafiot şi corupt care-şi protejează oamenii şi interesele?

Dar probabil că acest material, ca şi altele apărute în cotidianul „Monitorul de Suceava”, dar şi în alte organe de presă, va fi trecut la „şi altele”, iar sistemul îşi va continua activitatea cu aceeaşi nepăsare şi indiferenţă la adresa contribuabililor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealerii de droguri şi traficanţii de ţigări, mai uşor de contactat decât reprezentanţii de la Vamă.
 Vizualizări articol: 3354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Dealerii de droguri şi traficanţii de ţigări, mai uşor de contactat decât reprezentanţii de la Vamă5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oare așa e? trimis de
(20 ian 2016, 16:44:35
referitor la : Iar dacă mai adăugăm şi greaţa cu care muncesc lucrătorii vamali din PTF Siret, obligând oameni care revin din Ucraina, fără să aibă absolut nimic de declarat, să stea la coadă cu orele, avem imaginea unui sistem bolnav. Şi nu oricum, ci de la coadă la cap, sau invers.:
- Din câte știu nu ești obligat să stai la coadă...poți forța intrarea în tară, să fugi și să te ferești să nu te impuște Poliția de frontieră...că doar așa faci dai impresia că se face la intrarea in orice țară care are punct de trecere cu spațiu extracomunitar, - eu țin minte că atunci cănd erau puncte de trecere de frontieră între Ungaria-Austria-Germania, dacă era coadă, stateai la coadă chiar daca nu aveai nimic de declarat
- în plus cred că e la mintea cucoșului că ar face așa toată lumea... nu am nimic de declarat și s-ar băga toți în față.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu gutui Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat... Citeşte