Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 ian 2016 - Anul XXI, nr. 15 (6128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

Aproape 500.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la licitaţie astăzi, la aceleaşi preţuri ca şi anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare cantitate de masă lemnoasă care poate fi exploatată anul acesta din pădurile Sucevei este scoasă la licitaţie, astăzi şi mâine, de Direcţia Silvică Suceava, care administrează suprafeţele împădurite aflate în proprietatea statului.

Licitaţia programată pentru zilele de 20 şi 21 ianuarie este de fapt reluarea marii licitaţii de anul trecut, care nu s-a mai ţinut, pentru că nici un agent economic nu a depus oferte, boicotând-o în semn de protest faţă de condiţiile impuse prin Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică.

Preţurile medii de pornire a principalei licitaţii de masă lemnoasă prin care agenţii economici pot exploata anul acesta anumite parcele de pădure sunt aproximativ aceleaşi cu cele de pornire a licitaţiei aferente anului de producţie 2015.

Astfel, dacă pentru masa lemnoasă exploatată de agenţii economici în 2015  preţul mediu de pornire la licitaţie, calculat la volumul brut (cu coajă), a fost de 158,3 lei/mc, pentru producţia din 2016, preţul mediu de pornire a licitaţiei este de 158,6 lei/mc. Pentru anul trecut, preţul mediu de adjudecare a fost de 187,6 lei/mc.

Volumul de masă lemnoasă scos la vânzare de silvicultorii suceveni este de 489.253 metri cubi. Licitaţia se desfăşoară în conformitate cu prevederile Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobat prin HG 924/2015, un regulament contestat de forestieri la nivel naţional.

Faptul că licitaţia organizată de Direcţia Silvică Suceava prezintă mult interes în rândul agenţilor economici care se ocupă de exploatarea şi prelucrarea masei lemnoase o demonstrează numărul mare al firmelor înscrise la licitaţie – aproape 300. Din acestea, 11 au fost respinse la preselecţia făcută de comisia desemnată de conducerea instituţiei.

Agenţii economici care au trecut de etapa de preselecţie şi au achitat garanţia şi taxa de participare sunt aşteptaţi în zilele de miercuri şi joi, de la ora 09.00, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, situată în corpul F al Universităţii Suceava, pentru a depune, în plic închis şi sigilat, ofertele pentru partizile de exploatarea cărora sunt interesaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la licitaţie astăzi, la aceleaşi preţuri ca şi anul trecut.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 500.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la licitaţie astăzi, la aceleaşi preţuri ca şi anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu gutui Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat... Citeşte