Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înşelătorie

Cumpărători înşelaţi grosolan de vânzătorii de bureţi de la marginea drumului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi cumpărători au avut neplăcuta surpriză de a constata că au fost păcăliţi de cei care vând în aceste zile bureţi de toamnă, la marginea drumurilor din judeţ. De cele mai multe ori, ofertanţii cântăresc ciupercile culese din păduri cu ajutorul unor cântare electronice digitale portabile, de cârligul cărora agaţă plasa plină de bureţi. Chiar dacă aparatele de măsură par în regulă şi cei care le manevrează fac tara cântarului înainte de a-i măsura cumpărătorului cantitatea cumpărată, mulţi dintre cei care s-au bucurat de achiziţia unor hribi sau ghebe proaspete, la preţuri destul de pipărate, au constatat că s-au ales cu jumătate din cantitate, după ce au cântărit ciupercile pe un cântar autorizat. Mulţi dintre cumpărători şi-au dat seama că au luat plasă abia după ce au ajuns acasă, nemaiavând cui să reproşeze pierderea suferită. Cei mai atenţi au sesizat însă pe loc nepotrivirea şi după ce au verificat cantitatea, s-au întors la cei care au reuşit să-i tragă pe sfoară.  Aceştia însă ridică din umeri şi dau vina pe copiii lor, aflaţi în preajmă, despre care spun că le-ar fi dereglat cântarul la joacă. De cele mai multe ori însă cântarele sunt dereglate voit de cei care vând marfa, făcând setările aparatului pentru alte unităţi de măsură şi păcălindu-i astfel pe trecătorii pofticioşi. Din păcate, neavând de a face cu un comerţ autorizat, cumpărătorii renunţă să se adreseze poliţiştilor şi nu pot face plângere nici la Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorului, rămânând astfel păgubiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumpărători înşelaţi grosolan de vânzătorii de bureţi de la marginea drumului.
 Vizualizări articol: 6061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Cumpărători înşelaţi grosolan de vânzătorii de bureţi de la marginea drumului5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ocaua mica... trimis de
(28 oct 2015, 20:40:46
Cantarele electronice au posibilitatea de a fi setate in unitatile de masura metrice sau imperiale. Nu e vorba de nici o dereglare ci pur si simplu au aflat si tiganii ca exista unitatea de masura livra (pound, lb) care e aproape 1/2kg (454 g) in sistemul US si 373g in sistemul UK. Cateva apasari de buton si astfel iti vand marfa la pret dublu sau aproape triplu cu un cantar NEDEREGLAT ci setat "cum trebuie". La cat costa un astfel de cantar electronic in bazar amatorii de bureti de la Vama ar trebui sa aiba unul la ei in masina asa cum au roata de rezerva, stingatorul si trusa medicala...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei