Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Concursul Europ’Affiche, ediţia a IV-a, a fost câştigat de Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul Europ’Affiche, ediţia a IV-a, care se adresează tinerilor/adulţilor cu dizabilităţi intelectuale, şi-a desemnat câştigătorul vineri, 23 octombrie, la Hotel Imperium din Suceava. Trofeul Europ’Affiche a intrat în posesia echipei venite de la  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla. Cei patru tineri cu dizabilităţi şi doi însoţitori vor beneficia de o vizită la Parlamentul European din Bruxelles, unde îşi vor prezenta posterul câştigător.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Blijdorp România Suceava, câştigătoarea ediţiei de anul trecut a Concursului Naţional Europ’Affiche, împreună cu iniţiatoarea acestui eveniment, Fundaţia Jerome Lejeune din Franţa. Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, ne-a spus că acest concurs se adresează tinerilor/adulţilor cu dizabilităţi intelectuale, iar scopul acestuia, indiferent de tema anuală, este de a lărgi orizontul de cunoaştere al persoanelor cu nevoi speciale, de a facilita comunicarea şi de a îmbunătăţi capacitatea de exprimare. Tema concursului din acest an a fost „Instrumente muzicale în folclorul ţărilor europene”.

Membrii juriului din acest an au fost: Chantal Moreno, directorul Biroului pentru Europa Centrală şi de Est al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Marie-Elisabeth Herrault, educator specializat, Elizabeth Bisbrouck, profesor specializat şi consultant educaţional, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, deputat în Parlamentul României, profesor Sever Dumitrache, Antonio Flandorfel, Carmen Steiciuc, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, director al Teatrului „Matei Vişniec”, dr. ing. Sorin Pohoaţă, coordonator al Ansamblului „Arcanul”, cărora organizatorii le mulţumesc pentru participare, mai ales că au avut o sarcină dificilă, deoarece toate cele şase echipe participante au realizat şi prezentat lucrările într-o manieră impecabilă. La iniţiativa profesorului universitar dr. Sanda-Maria Ardeleanu, au fost premiate, din partea cabinetului parlamentar pe care îl conduce, echipele de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, pentru creativitate, şi Asociaţia Sirius Nord Gura Humorului, la categoria criterii (cele cinci criterii fiind dimensiunea europeană, prezentarea, comunicarea, artele plastice şi conceperea) cu suma de 500 de lei fiecare, încurajând astfel participarea persoanelor cu dizabilităţi la acest eveniment francofon.

Premiile pentru toate cele şase echipe au fost oferite de Clubul Rotary Bucovina Suceava, Clubul Rotary Ploieşti, Grupul Muşatinii Suceava şi Excelenţa Sa Francois Saint Paul, ambasadorul Franţei în România. Din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, directorul Chantal Moreno a acordat echipei câştigătoare o tabletă, precum şi tricouri cu sigla OIF. După concurs, vinerea trecută, toate echipele înscrise în concurs, care au reprezentat Asociaţia Down - Centrul Educaţional „Raluca” din Cluj-Napoca, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică „O Nouă Şansă” din comuna suceveană Todireşti, Asociaţia „Sirius Nord” din Gura Humorului, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla din judeţul Cluj, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, judeţul Suceava, şi Centrul de Plasament Plopeni, judeţul Prahova, au vizitat Mănăstirea Voroneţ, excursia fiind posibilă cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava. Cina festivă a avut loc la o pensiune din zona Humorului, fiind sponsorizată de Clubul Rotary Bucovina Suceava şi Asociaţia Blijdorp Belgia. Organizatorii au fost sprijiniţi în organizarea evenimentului şi de sponsorii: Cofetăria Bujor, Florăria Diva, Jeni Mandache, Oana Cocoş, Felicia Vranău. Reuşita evenimentului nu ar fi fost posibilă fără implicarea copiilor/tinerilor şi personalului din centrele de zi Blijdorp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Europ’Affiche, ediţia a IV-a, a fost câştigat de Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul Europ’Affiche, ediţia a IV-a, a fost câştigat de Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Gherla0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei