Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proceduri

Aeroportul Suceava a obţinut certificatul de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a obţinut certificatul de autorizare din partea Autorităţii Aeronautice Civile din România. Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, ne-a declarat că certificatul de autorizare a fost emis după un audit pe care Autoritatea Aeronautică Civilă Română l-a efectuat la Suceava. „În baza acestui certificat putem să funcţionăm. Practic, prin obţinerea acestui certificat Aeroportul Suceava este deschis operaţiunilor de transport aerian public, aviaţiei generale, cum ar fi avioane private de mici dimensiuni, şi lucrului aerian”, a explicat Ioan Măriuţa. El a mai spus că în scurt timp va fi finalizat şi auditul pe care compania Tarom îl face la Aeroportul Suceava. Prima cursă Tarom Bucureşti – Suceava şi retur este programată pentru data de 12 noiembrie 2015, urmând ca această companie să anunţe şi orarul de zbor şi tarifele pe care le va practica. Până atunci, reprezentanţii aeroportului au precizat că acesta este deschis traficului intern şi internaţional.

Ioan Măriuţa a mai adăugat că Romatsa a început deja lucrările de montare a sistemului de navigaţie de tip ILS, pentru aducerea aeronavelor la sol pe timp de ceaţă.

Reamintim că redeschiderea oficială a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava a avut loc duminica trecută, după finalizarea lucrărilor de modernizare realizate printr-un proiect european în valoare de  104,9 milioane de lei, fără TVA.

După finalizarea acestui proiect, aeroportul Suceava dispune de o pistă de decolare/aterizare elastică cu o lungime de 2.460 de metri. În acelaşi timp au fost modernizate căile de rulare în lungime de 120 de metri, platforma de încărcare, cu o lungime de 290 de metri, sistemul de balizaj, şi tot prin proiect a fost construit un turn de control şi s-a amenajat terenul pentru amplasarea sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

La redeschiderea aeroportului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, anunţa că pe 9 noiembrie urmează să fie aprobate noile tarife aeroportuare valabile de pe data de 1 ianuarie 2016, etapă după care vor putea fi semnate contracte cu operatorii low-cost de zboruri. Potrivit unui studiu realizat de Aeroportul „Ştefan cel Mare” , cele mai cerute destinaţii pentru viitoarele curse aeriene din Suceava sunt Barcelona, Londra, Paris, Roma şi Viena. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul Suceava a obţinut certificatul de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Aeroportul Suceava a obţinut certificatul de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos tuturor celor implicati trimis de
(28 oct 2015, 12:21:09
Felicitari Ioan Mariuta, Catalin Nechifor, Gheorghe Flutur si toti cei implicati in acest proiect care nu au dat prea multa socoteala la culoarea politica si au luat mai degraba in seama binele societatii din Nord.

Va multumim pentru efortul depus
2.   Offf...aeroportul asta!........ trimis de
(28 oct 2015, 13:28:37
Ne rezumam iar la cursele interne?

În timp ce autoritățile sucevene imaginează, în ceasul al 12-lea, planuri de salvare a aeroportului din Suceava, la Iași noua pistă data in folosinta, a adus pasagerii pe aeroportul din Iași, devenind principalul aeroport din Moldova pentru curse regulate de linie.
In regiunea Nord-Est (Moldova) urmau să fie sustinute proiectele de dezvoltare a aeroporturilor Suceava si Iasi, orase vazute de USL drept “pivoti” ai regiunii: Suceava – la granita, Iasi – capitala regiunii.
Realitatea prezentului atestă că liberalii ieșeni au reușit să pună în mișcare căruța aeroportului din Iași, după ce în urmă cu ani de zile acesta făcea figurație de Cenușăreasă a aeroporturilor în regiunea Moldovei.

Singurul aeroport din România care întră în top zece este cel de la Iaşi, cu o creştere a numărului de pasageri în 2013 de 33,9% faţă de anul precedent. Astfel, anul trecut, 231.000 de pasageri au fost îmbarcaţi şi debarcaţi la Aeroportul Iaşi.
Motivul se datorează extinderii cu noi destinaţii a companiei naţionale Tarom, care anul trecut în aprilie a anunţat trei curse noi, spre Londra, Torino şi Bologna.
Şi anul 2015 se anunţă unul bun pentru aeroport, după lansarea cursei Tarom Iaşi-Tel Aviv, compania are în plan introducerea unor curse noi. Aeroportul se află în discuţii şi pentru o cursă directă Turkish Airline spre Istanbul.

Iar Suceava devine Cenusareasa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei