Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Prefectul de Suceava avertizează primarii să nu înjure cetăţenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia primarului din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care a fost filmat de o localnică în timp ce o înjura şi îi solicita în termeni duri să iasă afară de la el din birou, l-a determinat pe prefectul de Suceava, Constantin Harasim, să transmită, ieri, o circulară către toate primăriile din judeţ, în care îi avertizează pe aceştia că dacă nu au un comportament corespunzător cu statutul lor în raport cu cetăţenii sunt pasibili de sancţiuni disciplinare.

În adresa transmisă de prefect acesta le ”reaminteşte” tuturor aleşilor locali că, în exercitarea mandatului, în calitate de reprezentanţi ai colectivităţii locale, ”au obligaţia de a respecta prevederile Legii nr. 343/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare”. ”În acest sens, în relaţiile cu cetăţenii, aleşii locali au obligaţia să se supună regulilor de curtoazie şi disciplină şi să nu folosească expresii injurioase, ofensatoare ori calomnioase”. Harasim a subliniat că ”reamintirea” nu vrea să fie interpretată ca o încălcare a prevederilor art.123 alin(4) din Constituţia României, conform căreia “între prefecţi (…) şi primari (…) nu există raporturi de subordonare”, ci doar ca un semn ”de bună colaborare”.

Aceleaşi norme de conduită sunt valabile şi pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice şi sunt prevăzute în diverse acte normative. ”Normele de conduită prevăzute de aceste acte normative sunt obligatorii pentru toate categoriile de salariaţi din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, încălcarea acestora atrăgând răspunderea disciplinară, în condiţiile legii. Prin prezentul demers se doreşte preîntâmpinarea unor incidente de genul celor menţionate, care nu sunt compatibile cu statutul de ales local şi, după caz, de funcţionar public, şi nu onorează cetăţenii judeţului Suceava”, le-a mai transmis prefectul Harasim primarilor suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava avertizează primarii să nu înjure cetăţenii.
 Vizualizări articol: 1888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectul de Suceava avertizează primarii să nu înjure cetăţenii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei