Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2015 - Anul XX, nr. 236 (6048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Percheziţii

Afacerişti cu haine contrafăcute, printre ei şi suceveni, anchetaţi pentru un prejudiciu de 6,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza a patru judeţe, printre care şi Suceava, vizând sedii de societăţii comerciale şi persoane fizice despre care s-au adunat date cu privire la confecţionarea şi comercializarea de produse contrafăcute. Este vorba cu precădere de comercianţi de haine (bluze, tricouri, pantaloni sport etc.) care poartă însemnele unor mărci de renume, prejudiciul calculat de anchetatori fiind de circa 6,5 milioane de euro.

Conform unui comunicat al anchetatorilor, în acest dosar s-a adunat probatoriu începând din luna august, infracţiunile vizate fiind de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială. Pe 8 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi Inspectoratului din Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea procurorului, au desfăşurat 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ. 

“În urma percheziţiilor au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte care erau inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere”, au arătat anchetatorii.

În vederea recuperării prejudiciului estimat la 6,5 milioane de euro a fost instituit sechestru asigurător pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii.

În această fază a anchetei s-a început urmărirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice, pentru infracţiunile de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afacerişti cu haine contrafăcute, printre ei şi suceveni, anchetaţi pentru un prejudiciu de 6,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Afacerişti cu haine contrafăcute, printre ei şi suceveni, anchetaţi pentru un prejudiciu de 6,5 milioane de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei