Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2015 - Anul XX, nr. 236 (6048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Activităţi de prevenire a abandonului şcolar în comuna Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În şcolile din comuna Cacica, Şcoala Gimnazială Pârteștii de Sus, Şcoala Gimnazială Cacica şi Şcoala Gimnazială Soloneţu Nou, se desfăşoară, începând din luna iulie a acestui an, diverse activităţi de prevenire a abandonului şcolar. Acţiunile desfăşurate în cele trei şcoli din comună fac parte din proiectul „Sprijin educaţional pentru copiii şi tinerii defavorizaţi”, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, având ca obiectiv principal promovarea şi înfiinţarea de programe educaţionale inovative pentru a creşte interesul pentru educaţie şi pentru a menţine în sistemul educaţiei tinerii vulnerabili la abandonul şcolar din fostele zone industrializate.

În grupul ţintă, de la şcolile din Cacica sunt implicate opt cadre didactice: prof. Marcel Anton Cojocar Sahlean, directorul Şcolii Gimnaziale Pârteştii de Sus, învăţătoarele Mihaela Bălăcian, Nicoleta Iuliana Ciornei, Mihaela Strugaru, Maria Liliana Iuga şi educatoarele Cristina Cehaniuc, Irina Sahlean şi Carmen Marculeac, 15 preşcolari, 15 şcolari şi opt tineri care au abandonat şcoala. Preşcolarii şi şcolarii participă la activităţile organizate în cele trei şcoli sub îndrumarea cadrelor didactice, care promovează o abordare preventivă bazată pe dezvoltarea activităţilor inovative de tipul „şcoală după şcoală” cu scopul de a crea, pentru cei expuşi la abandonul şcolar, oportunităţi pentru a-şi întări abilităţile de bază (citit, socotit), iar tinerii participă la activităţi corective şi remediale de tip „a doua şansă”, care urmăresc dobândirea competenţelor de bază şi dezvoltarea abilităţilor personale.

Pe lângă activităţile educative, după cum ne-a spus directorul Şcolii Gimnaziale Pârteştii de Sus, în cadrul proiectului se desfăşoară şi activităţi având caracter recreativ: iniţiere în lucrul la calculator, educaţie pentru sănătate, sport şi igienă, jocuri, vizionări de filme, întreceri sportive, concursuri de desene, expoziţii – activităţi ce îi învaţă pe elevi cum să-şi petreacă timpul liber într-un mod care să le afecteze pozitiv dezvoltarea personală.

 

Elevilor din grupul ţintă li se asigură rechizite şi periodic alimente

Întreaga activitate, ne-au mai spus responsabilii proiectului, se desfăşoară într-un climat stimulativ şi plăcut de lucru, fiind atinse toate obiectivele propuse ce cuprind rezolvarea greutăţilor de ordin şcolar cu care se confruntă elevul la materiile ce constituie o problemă pentru acesta. De asemenea, se urmăreşte implicarea părinţilor la activităţi, ceea ce va întări sentimentul participării lor la procesul de educaţie al copiilor.

„Prin acest proiect, elevilor din grupul ţintă li se asigură rechizite necesare activităţilor din proiect şi periodic alimente pentru asigurarea unei mese zilnice în familie pe toată durata derulării proiectului”, a mai explicat prof. Marcel Cojocar Sahlean. Ca efect pozitiv pe termen lung, ne-au spus organizatorii, proiectul asigură dezvoltarea şi evaluarea pachetelor alternative, inovative, permiţând copiilor vulnerabili la abandonul şcolar să aibă acces la noi oportunităţi care sprijină participarea lor egală la educaţie, dar şi la desfăşurarea de activităţi variate şi flexibile în sensul educaţiei şi al învăţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi de prevenire a abandonului şcolar în comuna Cacica.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi de prevenire a abandonului şcolar în comuna Cacica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei