Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2015 - Anul XX, nr. 217 (6029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

Casa Carol, cel mai primitor restaurant din Suceava, îşi deschide porţile de mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubitorii gusturilor rafinate, ai bucatelor pregătite doar din ingrediente naturale, sănătoase, cei care vor să servească un desert deosebit, proaspăt pregătit, ori cei care vor să savureze un vin de calitate, într-un decor rafinat şi o atmosferă primitoare, au la dispoziţie, începând de mâine, cel mai nou restaurant din Suceava, Casa Carol.

Ridicată în anul 1863, în zona centrală a oraşului, Casa Carol este astăzi una dintre puţinele clădiri din Suceava care mai aduc aminte de atmosfera urbei de altădată. Cu o arhitectură de influenţă armeană, casa a aparţinut familiei nobiliare Prunkul, una din familiile aristocrate din Bucovina, din care fac parte şi doi foşti primari ai oraşului Suceava: Abraham von Prunkul (1865-1870) şi Michael von Prunkul (1884-1886).

„Casa Carol este locul în care eşti întâmpinat călduros, ca acasă, într-un ambient aparte, unde mâncarea se prepară din ingrediente naturale, cu multă pricepere şi dedicare pentru un gust deosebit. Pasiunea bucătarului pentru gastronomie este desăvârşită în farfurie, combinaţia de gusturi din fiecare preparat fiind foarte importantă. Vrem să redăm sucevenilor frumuseţea unei clădiri de altădată”, a precizat managerul restaurantului, Nelu Tcaciuc.

 

Legume din grădina proprie şi ingrediente de la producători locali

Unul dintre punctele forte ale noului restaurant îl reprezintă faptul că o bună parte dintre ingredientele folosite provin din grădina proprie, amenajată în Suceava, astfel încât clienţii să se poată bucura de savoarea legumelor crescute la soare şi proaspăt culese.

Restul produselor necesare este completat de la producători locali, carnea de vită, de porc şi de pui fiind asigurată doar de la producători suceveni. Totuşi, nu lipsesc din meniu nici feluri de mâncare cu fructe de mare.

De savoarea felurilor de mâncare, dar şi de aspectul acestora în farfurie răspunde un bucătar foarte experimentat, cu trei stagii de pregătire în America, Italia şi Franţa, angajat în urma unei selecţii riguroase, la fel ca şi în cazul personalului din bucătărie şi al ospătarilor, care au fost instruiţi de specialişti în domeniu.

„Toate preparatele sunt pregătite la moment, fără a se folosi aditivi, arome artificiale sau potenţatori de arome. Cred că este singurul loc în care clienţii vor servi un steak de ton special sau un muşchi de viţel cu cremă de praz. Pentru conceperea meniului lucrăm de o lună şi jumătate, să satisfacem toate gusturile”, a adăugat managerul restaurantului Casa Carol, situat pe str. Republicii, nr. 18.

 

O colecţie variată de vinuri, care pot fi luate şi acasă, la un preţ special

Pentru cunoscători, dar şi pentru cei care vor să descopere savoarea unui vin nobil, în atmosfera primitoare şi rafinată a locuinţei unei familii nobiliare, Casa Carol a pregătit o colecţie variată, de peste 80 de etichete, de vinuri foarte atent selecţionate de unul dintre cei mai buni somelieri din ţară.

În plus, conceptul de “magazin de vinuri” deschis în cadrul restaurantului a fost gândit special pentru ca fiecare client să poată lua acasă vinul preferat, la un preţ accesibil.

De exemplu, dacă ai servit la masă un tip de vin care ţi-a plăcut mult şi vrei să iei o sticlă şi acasă, pentru tine, sau pentru nişte prieteni dragi, preţul achitat este altul decât cel de restaurant, achiziţia acesteia făcându-se la un preţ de vinotecă.

 

Evenimente la Restaurantul Casa Carol

Inaugurarea noului restaurant va avea loc sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00, clienţii fiind aşteptaţi să descopere frumuseţea şi rafinamentul interioarelor Casei Carol, a cărei restaurare s-a făcut ca la carte, pentru a fi păstrat farmecul aparte al clădirii care a depăşit 150 de ani de existenţă. Parterul clădirii este destinat atât fumătorilor cât şi nefumătorilor, în vreme ce etajul este destinat în exclusivitate nefumătorilor.

Pe timp de vară, clienţii pot opta să stea şi afară, la terasa din spatele clădirii, care le oferă intimitate, fiind înconjurată de viţă-de-vie, care completează decorul superb.

Clienţii Casei Carol sunt aşteptaţi nu doar să savureze felurile de mâncare atent selecţionate şi vinurile de calitate, ci şi să participe la evenimentele create special pentru ei, pe care managerii localului le pregătesc pentru viitorul apropiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Carol, cel mai primitor restaurant din Suceava, îşi deschide porţile de mâine.
 Vizualizări articol: 7111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 12 voturi
Casa Carol, cel mai primitor restaurant din Suceava, îşi deschide porţile de mâine2.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei