Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2015 - Anul XX, nr. 217 (6029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Răzbunare

Maşinile unei firme de securitate din Suceava, incendiate de o mână criminală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Două maşini ale unei firme de securitate din Suceava au fost incendiate în zorii zilei de ieri de persoane necunoscute, toate indiciile de anchetă arătând că a fost vorba de o răzbunare care a vizat societatea care şi-a făcut un nume în montarea de sisteme de alarmă şi camere video. Cele două maşini erau parcate în faţa unui complex de locuinţe din Ipoteşti, aflat în proprietatea lui Ioan Corjuc, fiul primarului Dumitru Corjuc.

Două maşini, una parcată între cele două vehicule incendiate şi cealaltă lângă unul dintre acestea, ambele proprietatea familiei Corjuc, au fost şi ele uşor afectate de incendiu.

 

Ţintă directă: cele două maşini ale firmei de securitate 

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 5.05. Oamenii care locuiesc în apropiere au sunat la 112 şi au sesizat că un puternic incendiu a cuprins maşinile din parcarea aflată în faţa complexului de locuinţe.

Pompierii au găsit la faţa locului două focare, la două maşini.

„La sosirea echipajelor, ardeau cele două autoturisme, cu focare diferite şi cu o distanţă între ele de aproximativ 3 metri, existând pericolul de propagare la alte două autoturisme şi la casa de locuit aflată în imediata apropiere”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

 

Flăcările au distrus maşinile, dar şi echipamente din interior

Cele două maşini care ardeau violent erau ale unei firme de securitate din Suceava, care şi-a făcut un nume sub deviza „fărăhoţi”. Prima maşină, o autoutilitară, a ars în proporţie de 85%, în timp ce a doua, în proporţie de aproximativ 60%, însă este greu de crezut că se va mai putea salva efectiv ceva din vreuna dintre ele. În afara distrugerii maşinilor, flăcările au mai compromis şi aparatură a societăţii, care era depozitată în vehicule.

Una dintre maşinile familiei Corjuc era parcată între cele două autoturisme ale firmei de securitate, însă a fost scoasă la timp dintre cele două focare, suferind avarii doar la vopsea şi ornamente.

Focul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 5.40.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, se arată în comunicatul oficial al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Având în vedere modul în care a izbucnit focul, cele două maşini fiind incendiate separat, în interior, au precizat sursele noastre, nu există dubii cu privire la faptul că în acest caz este vorba de o mână criminală.

 

Administratorul aşteaptă rezultatele anchetei

După ce incendiul a fost lichidat, la faţa locului au ajuns criminalişti ai poliţiei şi ofiţeri de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, care au demarat o anchetă.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere.

Administratorul societăţii, Bogdan P., nu a dorit să vorbească despre cine ar fi pus la cale acest plan de răzbunare în stil mafiot, aşteptând ca poliţia să fructifice informaţiile pe care le are, pentru prinderea autorului. 

 

Incendieri de case sau maşini, una după alta

În ultima perioadă, în judeţ s-au înregistrat mai multe cazuri de incendieri de locuinţe sau maşini, din răzbunare. Şirul incendierilor a început la finele lunii august, când casa a doi tineri a fost cuprinsă de flăcări în timp ce proprietarii petreceau la propria nuntă. Tinerii au indicat un suspect, fostul iubit al miresei, însă poliţiştii nu au, cel puţin deocamdată, dovezi pentru a-l acuza pe acesta.

Pe 6 septembrie, maşina unui ofiţer de poliţie judiciară din Rădăuţi a luat foc în mod suspect, în plină noapte, şi de această dată cauza probabilă de izbucnire a incendiului fiind acţiunea intenţionată.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, un alt incendiu a fost pus intenţionat într-o gospodărie din Rădăuţi, unde locuiesc o femeie şi cei patru copii ai săi. Acest din urmă caz este singurul în care a fost identificat un suspect, iar acesta a fost pus sub acuzare şi arestat preventiv. Este vorba de fostul soţ al femeii, care ar fi vrut să se răzbune pe aceasta şi a dat foc unei anexe.

Cazurile de incendiere a maşinilor sau caselor se dovedesc a fi foarte greu de soluţionat de anchetatori, dovadă în acest sens fiind numeroase dosare mai vechi rămase cu AN (autori necunoscuţi). Rămâne de văzut cum va decurge ancheta şi în acest ultim caz de incendiere de la Ipoteşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşinile unei firme de securitate din Suceava, incendiate de o mână criminală.
 Vizualizări articol: 5391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Maşinile unei firme de securitate din Suceava, incendiate de o mână criminală3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 sep 2015, 11:31:08
sa fi fost concurenta ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei