Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2015 - Anul XX, nr. 146 (5958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Turişti din China au asistat la ceremonia organizată la Suceava de Ziua Drapelului Naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată ieri, în Suceava, printr-un ceremonial militar şi religios la care au asistat câteva zeci de persoane, şefi de instituţii şi reprezentanţi ai veteranilor de război. Printre cei care au participat la ceremonia publică care a avut loc în Piaţa Tricolorului s-au numărat şi două turiste din China, care au fotografiat şi filmat parada militară, ele declarându-se încântate că au asistat la eveniment.

În deschiderea ceremonialului, primul care a luat cuvântul a fost prefectul Constantin Harasim, care a amintit că ieri s-au sărbătorit 167 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca Drapel Naţional, „simbol ce aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României”. La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu şi-a exprimat onoarea şi emoţia de a participa la ceremonia organizată de Ziua Drapeluilui Naţional.

„Este ceremonia cinstirii unui important simbol al României. Cele trei culori au intrat în conştiinţa noastră mult înainte de a deveni un simbol oficial. În prezent acest tricolor nu înseamnă doar un însemn oficial, înseamnă mai mult decât un simbol, înseamnă conştiinţa apartenenţei la un neam şi la un spaţiu”, a spus Rădulescu. Despre importanţa momentului a vorbit şi viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, acesta subliniind cât de important este Drapelul Naţional atât pentru românii din ţară, dar în mod special pentru cei care sunt plecaţi în afara graniţelor României. „Am fost plecat din ţară pentru a încerca şi altceva, la fel cum a făcut-o şi colegul meu viceprimar Ovidiu Doroftei. Şi atunci când ne-a fost mai greu ne gândeam la familie, la ţară şi la tricolor”, a spus Harşovschi, care i-a îndemnat pe toţi să poarte acest simbol naţional tot timpul, şi nu doar la momente festive.

La ceremonia organizată în Piaţa Tricolorului au mai fost prezenţi şi vicepreşedintele CJ Suceava Ilie Niţă şi viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Doroftei.

După discursurile oficiale, Drapelul Naţional a fost ridicat pe catargul din Piaţa Tricolorului, nu înainte de a fi sfinţit de un sobor de preoţi. După sfinţire, oficialităţile prezente s-au înclinat în faţa tricolorului.

În final, toţi cei prezenţi au asistat la o defilare a trei plutoane, două de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi unul de la Inspectoratul de Jandarmi Suceava. Ceremonialul de ieri a fost organizat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu mai multe instituţii din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turişti din China au asistat la ceremonia organizată la Suceava de Ziua Drapelului Naţional.
 Vizualizări articol: 1625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turişti din China au asistat la ceremonia organizată la Suceava de Ziua Drapelului Naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei