Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2015 - Anul XX, nr. 146 (5958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Prefectul le cere reprezentanţilor din Suceava ai CNADNR să cureţe de deşeuri zonele aferente drumurilor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul Constantin Harasim le-a solicitat reprezentanţilor din Suceava ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale să se preocupe mai mult de igienizarea zonelor aferente rutelor din judeţ pe care le au în administrare. Solicitarea a fost făcută în şedinţa de ieri a Colegiului prefectural, în care reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava a prezentat un raport cu motivele pentru care DN 17 a fost inundat în zona pasajului de cale ferată de la intrarea în comuna Şcheia. În raport se precizează că în urma ploilor de la finalul lunii trecute, respectivul tronson de drum a fost inundat după ce dispozitivele de preluare şi dirijare a apelor pluviale au fost colmatate de aluviunile aduse din vecinătatea drumului.

„Pentru remedierea unor astfel de situaţii se impune amenajarea drumurilor laterale, asigurarea colectării şi dirijării apelor pluviale, precum şi asigurarea cu periodicitate a curăţeniei pe zona drumurilor, potrivit prevederilor legale, care precizează că autorităţile locale au obligaţia de a asigura periodic, şi atunci când situaţia o impune, curăţenia pe zona drumurilor naţionale”, a spus reprezentantul SDN Suceava.

Acesta a mai adăugat că pentru prevenirea unor astfel de inundaţii se impune efectuarea lucrărilor de curăţare de gunoaie, noroi şi alte deşeuri a platformei drumurilor, a şanţurilor, trotuarelor şi podeţelor. Reprezentantul SDN Suceava a arătat că potrivit prevederilor legale, autorităţile locale ar trebui să efectueze astfel de lucrări în zona drumurilor europene de cel puţin două ori pe lună sau ori de câte ori se impune.

În ceea ce-l priveşte pe prefectul Constantin Harasim, acesta a precizat că drumarii suceveni ar trebui să se ocupe de igienizarea tuturor sectoarelor de drumuri naţionale şi să nu mute rezolvarea acestor probleme doar în zona primăriilor.

„Ştiu că vă faceţi treaba, dar nu înseamnă că suntem pe deplin mulţumiţi. Pentru că la Şcheia aţi mutat problema, e adevărat, nu în totalitate, la primărie. Dar dacă este să mergem în teren şi vedem ce se întâmplă, s-ar putea să nu fim 100% convinşi că Primăria Şcheia e vinovată în cazul de faţă”, a spus Harasim. El a arătat că şi Ministerul Transporturilor are o procedură specială cu privire la protecţia mediului, motiv pentru care ar vrea să ştie câte deşeuri au colectat Secţiile de Drumuri Naţionale în urma acţiunilor de curăţenie din zonele drumurilor pe care le administrează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul le cere reprezentanţilor din Suceava ai CNADNR să cureţe de deşeuri zonele aferente drumurilor naţionale.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul le cere reprezentanţilor din Suceava ai CNADNR să cureţe de deşeuri zonele aferente drumurilor naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei