Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2015 - Anul XX, nr. 146 (5958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Noi staţii SMURD, în zone critice ale judeţului, vor fi funcţionale din această vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava va fi inaugurată săptămâna viitoare, pe 1 iulie, în comuna Poiana Stampei, localitate care va avea serviciu permanent de intervenţie atât cu autospecială cu apă, cât şi cu ambulanţă SMURD. O altă subunitate mult aşteptată, cea de la Dolhasca, ar urma să fie inaugurată în luna august, primarul localităţii dând asigurări că amenajarea sediului va fi finalizată la 1 august. Prin deschiderea celor două noi puncte permanente pentru situaţii de urgenţă se vor rezolva probleme stringente legate de acoperirea judeţului în caz de accidente grave, incendii sau alte nenorociri.

 

Limita de judeţ cu Bistriţa-Năsăud va fi mult mai bine acoperită de la 1 iulie 

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, a declarat ieri pentru Monitorul de Suceava că subunitatea de la Poiana Stampei este deja finalizată din toate punctele de vedere: „Ne bucurăm că de la 1 iulie vom avea autospecială cu apă şi spumă, accesorii pentru descarcerare şi ambulanţă SMURD la Poiana Stampei. Va fi acoperită astfel zona DN 17 de la limita de judeţ, unde în sezonul de vară au loc de regulă mai multe accidente rutiere”.

Poiana Stampei era considerată o localitate vulnerabilă din punct de vedere al acoperirii mijloacelor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, în condiţiile în care se află la 20 de kilometri de staţia SMURD de la Vatra Dornei. Mai mult, de la Poiana Stampei se va putea interveni eficient şi pe porţiunea care continuă până la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud şi, în caz de nevoie, chiar şi după aceasta.

Primăria comunei Poiana Stampei merită remarcată pentru faptul că a reuşit să găsească şi să amenajeze într-un timp relativ scurt un spaţiu care să corespundă cerinţelor unei subunităţi de intervenţie în caz de situaţii de urgenţă.

 

La Dolhasca mai sunt de finalizat dormitoarele şi garajul

În privinţa oraşului Dolhasca, unde nevoia de o ambulanţă SMURD şi de o maşină de stins incendii este şi mai stringentă, nu se poate vorbi încă de certitudini. Perspectivele sunt însă bune. Asta pentru că Primăria oraşului Dolhasca are deja un sediu pentru viitoarea subunitate a ISU, aflat în curs de amenajare.

Primarul oraşului Dolhasca, Maria Cojocariu, a declarat: “Au fost o serie de întârzieri legate de subevaluarea lucrărilor la sediul pe care îl amenajăm, condiţii în care am găsit cu dificultate o firmă care să lucreze. Lucrările sunt la un stadiu bun, s-a început amenajarea spaţiului de cazare pentru personal, iar de săptămâna viitoare vor fi începute şi lucrările la garajul pentru maşinile ISU. La 1 august lucrările vor fi finalizate şi sperăm ca subunitatea să fie inaugurată”.

Inspectorul-şef Burlui a precizat la rândul lui că din punctul de vedere al ISU nu există probleme care să pună piedici finalizării subunităţii de la Dolhasca. Încă din 2013, conducerea ISU a anunţat că este nevoie de un punct de intervenţie pentru situaţii de urgenţă la Dolhasca. Personalul este disponibil şi maşinile sunt pregătite, astfel că totul depinde de când reuşeşte autoritatea locală să finalizeze amenajarea unui spaţiu adecvat. Astaînseamnă o clădire cu utilităţi, spaţiu de cazare, garaj pentru maşini şi o cameră pentru dezinfectarea uniformelor şi a materialelor de intervenţie.

 

Cum se poate muri din cauza lipsei ambulanţei

Monitorul de Suceava a relatat, în luna mai, cazul concret al unei femei în vârstă de 40 de ani, din Dolhasca, care a murit după ce un lemn dintr-o căruţă nesemnalizată a pătruns prin parbrizul maşinii pe care aceasta o conducea şi i-a intrat în gât, provocându-i o leziune în urma căreia a pierdut o cantitate foarte mare de sânge, iar ambulanţa, venită de la Fălticeni, de la 25 de kilometri, a ajuns mult prea târziu la faţa locului. Este greu de spus dacă femeia putea fi salvată sau nu, însă cert este că aceasta nu a avut o şansă în plus, adică asistenţă medicală de urgenţă, o persoană calificată care să încerce să-i limiteze pierderea de sânge.

Un caz care a demonstrat că zona Dolhasca are nevoie de o ambulanţă care se poată deservi, în caz de urgenţă majoră, numeroasa populaţie din zonă.

 

Situaţia de la Broşteni rămâne nerezolvată

În condiţiile în care la Poiana Stampei problema este deja rezolvată, iar la Dolhasca pare a fi aproape de rezolvare, în judeţ mai rămâne o singură zonă critică. Este vorba de oraşul Broşteni şi de localităţile din jur. Broşteniul este la aproximativ 50 de kilometri de subunitatea ISU de la Vatra Dornei.

În momentul de faţă, în județ există opt staţii SMURD în cadrul subunităţilor ISU, la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vicovu de Sus, Siret şi Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi staţii SMURD, în zone critice ale judeţului, vor fi funcţionale din această vară.
 Vizualizări articol: 3101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi staţii SMURD, în zone critice ale judeţului, vor fi funcţionale din această vară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei