Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2015 - Anul XX, nr. 146 (5958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

25 de elevi suceveni au obţinut 10 pe linie la evaluarea de la clasa a VIII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de elevi suceveni au luat 10 pe linie la evaluarea naţională, ei obţinând calificative maxime atât la proba de limba română, cât şi la matematică. Peste 7.000 de elevi din judeţ au primit vineri, 26 iunie, rezultatele evaluării naţionale.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, 5.614 elevi (80%) dintre cei care au participat la testare au reușit să obțină medii peste 5.

De partea cealaltă, 1.412 (20%) absolvenţi de gimnaziu au obţinut medii mai mici de 5. 34 de elevi au medii cuprinde între 1 şi 1,99.

Rezultatele sunt afişate pe www.evaluare.edu.ro.

Mediile obţinute de viitorii liceeni la examenul din acest an sunt mai bune decât cele înregistrare de elevii suceveni în 2014. Anul trecut, la nivelul judeţului, 5.335 de elevi (78,5%) au reușit să obțină medii peste 5, cei mai mulţi dintre ei având medii cuprinse în intervalul 6-6,99. 14 elevi au fost notaţi cu 10 pe linie.

 

Situaţia la nivel naţional

La nivel naţional, 79,30% dintre elevi au luat medii peste 5, potrivit anunţului făcut de Ministerul Educaţiei. Au fost 409 medii de 10. La română au luat nota 10 1.071 de elevi, iar la matematică 5.790. Cel mai mare procent de medii peste 5 s-a înregistrat la Brăila - 92,4%, urmată de Cluj - 91,5%. Cel mai slab procent s-a înregistrat în Teleorman - 67%.

 

Elevii aşteaptă admiterea la liceu

Absolvenţii claselor a VIII-a nu scapă de emoţii, dat fiind faptul că pentru ei urmează o etapă extrem de importantă, şi anume admiterea la liceu.

În calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională reprezintă 75%, faţă de 50% în anii trecuţi, scăzând astfel la 25% ponderea notelor din ciclul gimnazial. Elevii vor intra la liceu în aceleași condiții din 2014, în funcție de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial și de notele pe care le obțin la cele două lucrări din cadrul evaluării naționale, repartizarea urmând să fie făcută de calculator, în funcție de opțiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Evaluarea naţională se desfăşoară într-o singură sesiune. Repartizarea la liceu se va face în data de 14 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de elevi suceveni au obţinut 10 pe linie la evaluarea de la clasa a VIII-a.
 Vizualizări articol: 3747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
25 de elevi suceveni au obţinut 10 pe linie la evaluarea de la clasa a VIII-a4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei