Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2015 - Anul XX, nr. 134 (5946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul „Muguri de tradiţii”

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou", învăţaţi să ţese şi să încondeieze ouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava sunt iniţiaţi în tainele ţesutului şi ale încondeierii ouălor, în perioada 1 iunie -15 decembrie, în cadrul proiectului „Muguri de tradiţii”, proiect realizat prin programul de finanţare nerambursabilă pe 2015, iniţiat de Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni - Filiala Suceava, desfăşurat în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava şi Consiliul Local Suceava. Coordonatoarea proiectului, prof. Maria Doncean, ne-a spus că „Muguri de tradiţii” promovează tradiţiile locale, culturale, meşteşuguri tradiţionale prin activităţile educative pentru copii în vederea conservării tradiţiilor populare.

„Activitatea proiectului este aceea de a conştientiza atât preşcolarii, cât şi părinţii acestora despre importanţa cunoaşterii istoriei locale, a tradiţiilor populare, a păstrării şi a continuării acestora, prin activităţi precum: organizarea de şezători, încondeiere de ouă, ţesutul covoarelor tradiţionale. Scopul proiectului este acela de îmbunătăţire a procesului de educare prin stimularea interesului şi educarea copiilor în vederea cunoaşterii, păstrării şi continuării tradiţiilor populare”, a mai spus prof. Maria Doncean.

Obiectivele propuse de organizatori în cadrul proiectului sunt realizarea de activităţi extraşcolare pentru lărgirea orizontului cultural al copiilor şi petrecerii timpului liber în mod educativ şi creativ, precum şi îmbogăţirea procesului de învăţare prin îmbogăţirea cunoştinţelor despre portul popular şi tradiţiile populare. Activităţile propuse în următoarea perioadă sunt organizarea unui spectacol “Bun venit la şezătoare!”, în care vedete vor fi preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, vizite de documentare la centre culturale din Suceava, activităţi în care copiii învaţă să ţese covoare tradiţionale şi să încondeieze ouă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou", învăţaţi să ţese şi să încondeieze ouă.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşcolarii de la Grădiniţa „Sfântul Ioan cel Nou", învăţaţi să ţese şi să încondeieze ouă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei