Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2015 - Anul XX, nr. 134 (5946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

Prefectura îşi întăreşte compartimentul juridic şi de control al legalităţii actelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura judeţului Suceava îşi va întări compartimentul juridic şi de control al legalităţii actelor emise de administraţiile publice locale. Prefectul Constantin Harasim a declarat în cursul zilei de ieri că această reorganizare este necesară în condiţiile în care juriştii care se ocupă în momentul de faţă de verificarea legalităţii actelor au un volum foarte mare de muncă. Harasim a arătat că necesitatea suplimentării numărului de jurişti pentru controlul legalităţii actelor a fost evidenţiată şi de reprezentanţii Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care în perioada 2 – 12 iunie au verificat activitatea Prefecturii Suceava.

„La finalul verificărilor nu au fost semnalate aspecte majore, activitatea instituţiei fiind apreciată pozitiv. Activitatea a fost apreciată ca fiind bună, la nivelul notei 9. În general s-a analizat activitatea serviciilor din Prefectură şi urmează să ne reechilibrăm forţele pentru a asigura nişte încărcări mai corecte de sarcini pe fiecare angajat”, a declarat Constantin Harasim. El a precizat că cel puţin doi jurişti vor fi transferaţi la serviciul pentru verificarea legalităţii documentelor. Prefectul a arătat că fiecare dintre actualii jurişti din acest serviciu trebuie să verifice actele de la 27 de unităţi administrativ teritoriale.

Constantin Harasim a mai spus că odată cu suplimentarea numărului de jurişti la serviciul respectiv, Prefectura va fi şi mai exigentă în privinţa controlului legalităţii documentelor. „Vom fi şi mai exigenţi pe controlul legalităţii documentelor şi vom verifica inclusiv la primării dacă ne-au trimis toate documentele. Mai trebuie spus că noi receptăm această zonă a serviciului de control al legalităţii ca fiind una de risc, în condiţiile în care volumul de muncă este foarte mare, şi din acest motiv este nevoie de o întărire a acestui compartiment”, a afirmat Constantin Harasim.

Nu în ultimul rând, el a precizat că în decurs de o lună, Prefectura Suceava va primi raportul final întocmit de Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, în care vor fi prezentate toate disfuncţionalităţile constatate, dar şi măsurile care trebuie întreprinse pentru înlăturarea acestora şi eficientizarea activităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura îşi întăreşte compartimentul juridic şi de control al legalităţii actelor.
 Vizualizări articol: 1970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura îşi întăreşte compartimentul juridic şi de control al legalităţii actelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Apa de ploaie trimis de
(13 iun 2015, 13:42:08
Poate sa ne spuna prefectul cate procese a pierdut prefectura din cauza compartimentului juridic ? Si aici ma refer strict la procesele pierdute din cauza incompetentei juristilor prefecturii.
Majoritatea proceselor pe care le are prefectura sunt din cauza incompetentei functionarilor, aici nu putem da vina pe compartimentul juridic, deoarece nu sunt ei vinovati pentru ca un functionar nu a respectat prevederile legale si din aceasta cauza prefectura a fost chemata in instanta. In asemenea cazuri nu prea ai ce sa motivezi, dar ca si angajat esti obligat sa aperi intitutia.
Ma refer strict la procesele intentate de catre prefectura si pierdude pe banda rulanta datorita faptului ca... ceilalti avocati erau mai bine pregatiti (a se citi mult mai bine platiti) si au castigat procesele bazandu-se pe proceduri (speculand gafele juristilor prefecturii).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei